Onlife
Onlife Karrier Podcast
A profi döntéselőkészítés elemei (1. rész) (#13)
Preview
0:00
-6:22

A profi döntéselőkészítés elemei (1. rész) (#13)

Döntést szeretnél kicsikarni a felettesedből. Hogyan készülj elő, hogy minél nagyobb eséllyel kapd meg azt a választ, amivel aztán tovább tudsz menni?

Ha van egy adás, amely a főnököd kedvencévé tehet – különösen akkor, ha D stílusú –, akkor ez az. Ha van egy adás, amely megsokszorozza a munkád eredményét, és amivel elérheted, hogy megtörténjen, amit szeretnél: ez az.

Nem túlzunk, amikor azt állítjuk, hogy az egyik legfontosabb karrierkészségről beszélünk, amit SEHOL nem tanítanak, és sokan jutnak vezetői pozícióba anélkül, hogy tudnák, hogyan csinálják jól.

Ha a főnököddel előfordul, hogy nem hozza meg a szükséges döntéseket, akkor pontosan tudod, miért van szükséged erre a tudásra. A legtöbben nem értik, miért történik ez, és az egyetlen megoldásuk a panasz. Panaszkodnak a kollégáiknak, panaszkodnak LinkedInen, holott ha egy kicsit mélyebbre ásunk, látjuk: nem készítették elő a döntést.

Ezzel nem mentjük fel a főnököt sem, legfeljebb megértjük. Nem akar döntést hozni, mert a „nem döntés” fájdalma kisebb. Abba még nem sokan buktak bele, hogy valamilyen döntést nem hoztak meg. Abba, hogy meghoztak egy döntést, és végül tévedtek: már millióan. És ha végül döntést is hoz, jónéhány hetes késéssel, annak levét nem ő issza meg, hanem mi: nekünk marad kevesebb időnk a cselekvésre.

Hogyan tudjuk előkészíteni úgy a döntést, hogy a legnagyobb eséllyel (és a leggyorsabban) kapjuk meg, amit szeretnénk?

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Karrier Podcast
Hogyan építs eredményes karriert? Hogyan érj el többet: nagyobb eredményeket, magasabb fizetést, jobb pozíciót? Hogyan hozz ki többet a jelenlegi helyzetedből? Az Onlife Karrier Podcast minden szakembernek szól. Ami marad: gyakorlatias, azonnal alkalmazható, a munkahelyi valóságra felkészítő tudásanyagok. Új epizód minden kedden.