Onlife
Onlife Karrier Podcast
"Azt csináld, amit szeretsz!" és más hazugságok
Preview
0:00
-6:01

"Azt csináld, amit szeretsz!" és más hazugságok

Karácsonyi szüneten vagyunk, ezért régi adásainkból szemezgetünk. Ma azt azt csináld, amit szeretsz hazugságáról szólót vettük elő.

„Azt csináld, amit szeretsz!” Hangzik a népszerű motivációs tanács. Mi a baj vele? Miért nem szeretjük ezt a mondatot? Miért nehezíti meg a munkánkat menedzserként? Hogyan fogalmaznánk át ezt a mondatot, hogy igaz legyen? A Karrier Podcast mai adásában arról beszélgetünk: miért ne fogadjuk meg kritika nélkül ezt a tanácsot.

Többnyire nem szerencsés, ha egy adást rögtön magyarázkodással kezdenek. Most mégis ezt tesszük, mert valószínűleg a cím már kicsapta a biztosítékot. (Köszönjük, hogy ennek ellenére velünk tartasz.) „Mi az állítás, kedves Marci és Peti? Azt csináljam, amit nem szeretek? Vagy ne csináljam, amit szeretek? Már hogy lenne hazugság egy ilyen mondat?”

Többféleképpen is. Attól lesz hazugság, hogy a mondat félrevezető, és sokan olyan karriertanácsként használják, mint ami mindenkire egyaránt és ugyanannyira vonatkozik.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Karrier Podcast
Hogyan építs eredményes karriert? Hogyan érj el többet: nagyobb eredményeket, magasabb fizetést, jobb pozíciót? Hogyan hozz ki többet a jelenlegi helyzetedből? Az Onlife Karrier Podcast minden szakembernek szól. Ami marad: gyakorlatias, azonnal alkalmazható, a munkahelyi valóságra felkészítő tudásanyagok. Új epizód minden kedden.