Onlife
Onlife Karrier Podcast
Hogyan fejleszd a karriered? 3 kiváló stratégia a továbblépéshez (#17)
Preview
0:00
-7:04

Hogyan fejleszd a karriered? 3 kiváló stratégia a továbblépéshez (#17)

Hogyan lehet fejleszteni a karrierünket? Építsünk kapcsolatokat? Dolgozzunk még keményebben? Mondunk 3 talán nem is annyira evidens irányt!

Merre induljak tovább 2024-ben? Hogyan fejlesszem a karrieremet? Sokakat foglalkoztattak ezek a kérdések az ünnepek alatt: több hallgatónk is új ajánlattal indította az évet. A mai adásban ehhez a kérdéshez adunk útmutatót, ráadásul nem a szokásos válaszokat elismételve.

Nem beszélünk ugyanis a következőkről:

  • „Tanulj új technológiát, szerezz új végzettséget, képezd magad X területen”

  • „Végezd jobban a munkádat, érj el jobb eredményeket”

  • „Építs kapcsolatokat”

  • „Válts jobb munkahelyre”

  • „Dolgozz az előléptetéseden”

A fentiek mindegyike lehet jó tanács (mi is sokszor beszéltünk mindről), de ez nem elég konkrét. Ebben az adásban három stratégiát mutatunk be, és mindhárom óriási előrelépést jelenthet kapcsolatokban, tudásban, tapasztalatban, és fizetésben egyaránt – miközben könnyen lehet, hogy ugyanazt a munkát végzed! A legjobb hírem ugyanis az, hogy ez a továbblépés megtörténhet csapaton belül (új feladatokat vállalsz), vagy vállalaton belül is (átigazolsz más csapatba, új projekteket kérsz). Könnyen lehet az is, hogy rájössz: munkahelyet, vagy akár iparágot is kell váltanod hozzá.

Épp ezért azt javasoljuk, hogy először tedd fel a következő kérdést: „Hogyan tudnám alkalmazni ezt a stratégiát anélkül, hogy csapatot vagy munkahelyet váltanék?” Ezt a három stratégiát ráadásul alkalmazhatod akkor, amikor munkahelyet váltasz: amikor két ajánlat között kell döntened, gondold át, melyik jelent előrelépést. Nézzük meg őket!

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Karrier Podcast
Hogyan építs eredményes karriert? Hogyan érj el többet: nagyobb eredményeket, magasabb fizetést, jobb pozíciót? Hogyan hozz ki többet a jelenlegi helyzetedből? Az Onlife Karrier Podcast minden szakembernek szól. Ami marad: gyakorlatias, azonnal alkalmazható, a munkahelyi valóságra felkészítő tudásanyagok. Új epizód minden kedden.