Onlife
Onlife Karrier Podcast
„Igen vagy nem” kérdések (IVNK) (#42)
Preview
0:00
-2:42

„Igen vagy nem” kérdések (IVNK) (#42)

Minél előrébb jutsz a karrieredben, annál többet találkozol az IVNK-val: az „igen vagy nem” kérdéssel. Óriási különbség van aközött, hogy megkérdezik: „Hogy haladsz a projekttel?”, és aközött, hogy megkérdezik: „Mindennel zöld vagy a héten?” Előbbire ugyanis talán egy sztorit kap válaszként, és a státusz rejtve marad, míg az utóbbira biztosan megkapja a státuszt, és ha érdekli, akkor a sztorit is. Ha jobb kérdéseket teszel fel, jobb válaszokat kapsz: nem véletlenül használják ügyészek és védőügyvédek egyaránt a tanúk kikérdezésénél.

Hogyan válaszolj ezekre a kérdésekre? A mai adásban elmondjuk, hogy erre a kérdésre csak három jó válasz van, MINDEN más válasz gyengének, félrevezetőnek, tiszteletlennek tűnik majd. Miért? És mit tegyél, ha „a helyzet nem olyan egyszerű, hogy igennel vagy nemmel lehessen rá válaszolni”? Nézzük meg.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Karrier Podcast
Hogyan építs eredményes karriert? Hogyan érj el többet: nagyobb eredményeket, magasabb fizetést, jobb pozíciót? Hogyan hozz ki többet a jelenlegi helyzetedből? Az Onlife Karrier Podcast minden szakembernek szól. Ami marad: gyakorlatias, azonnal alkalmazható, a munkahelyi valóságra felkészítő tudásanyagok. Új epizód minden kedden.