Onlife
Onlife Karrier Podcast
Kikészít a „small talk”? Használd ezt a technikát hétköznapi beszélgetésekben (#37)
Preview
0:00
-9:19

Kikészít a „small talk”? Használd ezt a technikát hétköznapi beszélgetésekben (#37)

„Hogyan kellene beszélgetni a céges konyhában?” Nem kérdeztétek, mégis válaszolunk rá!

Sok időt töltöttünk az Onlife Menedzsment Podcast adásaiban a vezetői kommunikációval – nem véletlenül. A menedzser egyik legfontosabb munkaeszköze a kommunikáció: ezzel érik el, hogy az embereik többet és többet hozzanak ki magukból. Talán még annál is, mint amiről valaha is álmodtak.

De nemcsak ilyen, vezetői kommunikációs helyzetekbe kerülünk. Nem minden kommunikációs helyzet szól a teljesítményről, meetingekről, visszajelzésről, konfliktusokról. Ezernyi helyzetbe kerülhetünk, közöttük a jó öreg hétköznapi beszélgetésekbe. Ráadásul ezekből van a legtöbb, nemde?

Őszinték leszünk: soha senki nem kérdezte tőlünk, hogy „hogyan kellene beszélgetni a céges konyhában”. Mégis adást szentelünk ennek a témában, két okból is.

  • Egyrészt, meglepően kevesen kezelik jól ezeket a helyzeteket – és a home office ezen talán tovább rontott. Pedig nem kell zseniális társalgópartnerré válnod, bőven elég, ha jobb leszel, mint az átlag.

  • Másrészt, van egy rendkívül egyszerű eszközünk, ami talán a LEGÉRTÉKESEBB beszélgetős eszközöd lesz, amit valaha hallottál (és talán anyukád sem tanította, minket legalábbis nem).

Nem, az nem kifogás, hogy „utálod a small talkot”. Nem az a baj, ha utálod, hanem az, ha pocsékul csinálod. Márpedig a tapasztalataink alapján kevesen csinálják jól. Ma megnézzük, hogyan változtass ezen egyetlen egyszerű lépésben.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Karrier Podcast
Hogyan építs eredményes karriert? Hogyan érj el többet: nagyobb eredményeket, magasabb fizetést, jobb pozíciót? Hogyan hozz ki többet a jelenlegi helyzetedből? Az Onlife Karrier Podcast minden szakembernek szól. Ami marad: gyakorlatias, azonnal alkalmazható, a munkahelyi valóságra felkészítő tudásanyagok. Új epizód minden kedden.