Onlife
Onlife Karrier Podcast
Milyen mentorra van szükséged? (#11)
Preview
0:00
-5:00

Milyen mentorra van szükséged? (#11)

Nagyon sokféle (élet)helyzetben jöhet jól egy remek mentor, ebben szinte mindenki egyetért. Úgyhogy érdemes megnézni, milyen típusai vannak a mentoroknak!

Néhány hónapja beszéltem egy kedves hallgatónkkal, aki elmondta: új mentora van. Egy komoly nagyvállalat ügyvezetőjét kérte fel, mert – bár továbbra is használja az Onlife Körben tanultakat – többre van szüksége az általánosan alkalmazható eszközöknél. Konkrét, iparági best practice-ekre van szüksége: ezeket kapja meg az új mentorától. Egy jó mentorálás így néz ki: pontosan látod, hogy milyen területen van szükséged támogatásra, és ehhez keresel magadnak mentort.

A legtöbben viszont elég szűk határok között gondolkodnak a mentorokról: „Legyen magasabb pozícióban, mint én!”; vagy „Legyen nagyon jó szakember!”; vagy „Legyen nagyon tapasztalt!”. Ez mind hasznos, de időnként kevés: a mai adásban elmondjuk, milyen területeken lehet hasznos egy mentor. Lehet, hogy egy személy több területet is lefed, de ha nem, akkor kereshetsz magadnak másokat, akik az új területeken segítenek téged. Nézzük a mentorok típusait!

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Karrier Podcast
Hogyan építs eredményes karriert? Hogyan érj el többet: nagyobb eredményeket, magasabb fizetést, jobb pozíciót? Hogyan hozz ki többet a jelenlegi helyzetedből? Az Onlife Karrier Podcast minden szakembernek szól. Ami marad: gyakorlatias, azonnal alkalmazható, a munkahelyi valóságra felkészítő tudásanyagok. Új epizód minden kedden.