Onlife
Onlife Karrier Podcast
Rossz állásinterjúk #1: Pocsék kérdések (#38)
Preview
0:00
-7:39

Rossz állásinterjúk #1: Pocsék kérdések (#38)

Mit tegyél akkor, ha az állásinterjúdon az interjúztatód nem tesz fel olyan kérdéseket, amiből kiderülne alkalmasságod?

Az Onlife Karrier Podcastben a következő hónapokban rendszeresen foglalkozunk az állásinterjúkkal, önéletrajzokkal. Sokan fordultatok hozzánk ilyen kérdésekkel az előző hetekben: a legjobb, ha a válaszainkat podcast formájában adjuk át nektek. A következő néhány epizódban a rossz állásinterjúkról beszélünk. Ezek nem azért nehezek, mert az interjúztató korrekt, de kemény és egyenes kérdéseket tesz fel, és minden részletről alaposan érdeklődik. Épp ellenkezőleg: azért nehezek, mert az interjúztatónk nem felkészült, nincs gyakorlata, vagy olyan módszert választ (pl. stresszinterjú, panelinterjú), ami nehezíti az életed jelöltként.

A mai adásban ennek első példáját nézzük végig. Mi a helyzet, ha készültél az interjúra, de az interjúztató nem tesz fel olyan kérdéseket, amiből kiderülne alkalmasságod? Mi van, ha csak eldöntendő kérdéseket tesz fel? Mi van, ha elméleti kérdésekkel dobál? Ne aggódj: ez nagy eséllyel nem rosszindulatot jelez a részéről, egyszerűen csak felkészületlen. Hogyan kezeld a helyzetet? Ebben az adásban megnézzük.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Karrier Podcast
Hogyan építs eredményes karriert? Hogyan érj el többet: nagyobb eredményeket, magasabb fizetést, jobb pozíciót? Hogyan hozz ki többet a jelenlegi helyzetedből? Az Onlife Karrier Podcast minden szakembernek szól. Ami marad: gyakorlatias, azonnal alkalmazható, a munkahelyi valóságra felkészítő tudásanyagok. Új epizód minden kedden.