Onlife
Onlife Karrier Podcast
Utálom az új pozíciómat. Mit csináljak? (#10)
Preview
0:00
-4:52
Utálom az új pozíciómat. Mit csináljak? (#10)
Váltsunk-e egyből, ha nem tetszik az új pozíciónk? Ha úgy érezzük, hogy nem a helyünkön vagyunk. Mi szól a váltás mellett, és ellen? Mit mérlegeljünk?

Új pozícióba kerülünk: talán mi döntöttünk így, talán egy átszervezés, kinevezés, áthelyezés után, és az első héten rájövünk: „Rossz döntést hoztam!” vagy „Rossz helyre kerültem!” Ennek ezernyi oka lehet: Nem szeretjük a főnökünket, nem szeretjük a munkatársakat. Nem szeretjük, ahova ültettek minket. Nem tetszenek a ránk bízott feladatok. Nem jó az iroda, a kávé. Vagy egyszerűen azt mondjuk: „Ez túl nagy kihívás. Nem fog menni.” Mit kezdjünk ezzel a helyzettel?

Ideális helyzetben van egy főnökünk, aki észreveszi a jeleket, és tudja, mit mondjon, mit javasoljon. Vagy van egy megbízható tanácsadónk, akire támaszkodhatunk. A legtöbbször mindkettő hiányzik: rossz tanácsokkal találkozunk, mert a többiek szeretnének jó érzést okozni nekünk, és senki nem akar „rossz híreket” közölni, nehéz választások elé állítani minket.

A mai adásban mi leszünk a megbízható tanácsadóid: elmondjuk, mit kezdj azzal, ha utálod az új helyedet, és azt is, hogy miért.

Comments on this episode are for paid subscribers

Onlife

Onlife Karrier Podcast

Hogyan építs eredményes karriert? Hogyan érj el többet: nagyobb eredményeket, magasabb fizetést, jobb pozíciót? Hogyan hozz ki többet a jelenlegi helyzetedből? Az Onlife Karrier Podcast minden szakembernek szól. Ami marad: gyakorlatias, azonnal alkalmazható, a munkahelyi valóságra felkészítő tudásanyagok. Új epizód minden kedden.