Onlife
Onlife Karrier Podcast
Utálom az új pozíciómat. Mit csináljak? (#10)
Preview
0:00
-4:52

Utálom az új pozíciómat. Mit csináljak? (#10)

Váltsunk-e egyből, ha nem tetszik az új pozíciónk? Ha úgy érezzük, hogy nem a helyünkön vagyunk. Mi szól a váltás mellett, és ellen? Mit mérlegeljünk?

Új pozícióba kerülünk: talán mi döntöttünk így, talán egy átszervezés, kinevezés, áthelyezés után, és az első héten rájövünk: „Rossz döntést hoztam!” vagy „Rossz helyre kerültem!” Ennek ezernyi oka lehet: Nem szeretjük a főnökünket, nem szeretjük a munkatársakat. Nem szeretjük, ahova ültettek minket. Nem tetszenek a ránk bízott feladatok. Nem jó az iroda, a kávé. Vagy egyszerűen azt mondjuk: „Ez túl nagy kihívás. Nem fog menni.” Mit kezdjünk ezzel a helyzettel?

Ideális helyzetben van egy főnökünk, aki észreveszi a jeleket, és tudja, mit mondjon, mit javasoljon. Vagy van egy megbízható tanácsadónk, akire támaszkodhatunk. A legtöbbször mindkettő hiányzik: rossz tanácsokkal találkozunk, mert a többiek szeretnének jó érzést okozni nekünk, és senki nem akar „rossz híreket” közölni, nehéz választások elé állítani minket.

A mai adásban mi leszünk a megbízható tanácsadóid: elmondjuk, mit kezdj azzal, ha utálod az új helyedet, és azt is, hogy miért.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Karrier Podcast
Hogyan építs eredményes karriert? Hogyan érj el többet: nagyobb eredményeket, magasabb fizetést, jobb pozíciót? Hogyan hozz ki többet a jelenlegi helyzetedből? Az Onlife Karrier Podcast minden szakembernek szól. Ami marad: gyakorlatias, azonnal alkalmazható, a munkahelyi valóságra felkészítő tudásanyagok. Új epizód minden kedden.