Onlife
Onlife Karrier Podcast
A „belógatott répa”-taktika (és mit kezdj vele) (#12)
1
Preview
0:00
-5:34

A „belógatott répa”-taktika (és mit kezdj vele) (#12)

Mit csináljunk akkor, ha állásra jelentkezésnél vagy felmondás utáni ellenajánlatnál szóban beígérnek nekünk valami nagyon csábító későbbi forgatókönyvet?
1

Amikor jelentkezünk egy új pozícióra, a legtöbbször nem tudjuk, mi zajlik a háttérben. Látjuk a végeredményt (behívtak – nem hívtak be; kaptam ajánlatot – nem kaptam ajánlatot), de hogy pontosan milyen folyamatok vezettek az eredményig, arról nem tudunk szinte semmit. Ez nem kellene hogy így legyen: minél átláthatóbb egy ilyen folyamat, annál kevesebb a rosszhiszeműség, a színészkedés, és a súrlódás. Emiatt sokkal nehezebbé válik a munkahelyváltás, és kockázatossá az interjúzás. Például, ha az interjúfolyamat nem elég jól előkészített, vagy menet közben gondolkodik el a hiring manager azon, hogy milyen pozícióra keres embert, akkor lehet, hogy kapok ajánlatot – majd a próbaidő végén elküldenek. Ebből persze jelöltként nem sokat veszünk észre.

A mai adásban egy olyan taktikáról rántjuk le a leplet, amely megzavarhat téged az interjúzás során. A „belógatott répa” taktikájával találkozhatsz akkor, amikor új állásra jelentkezel, de előfordulhat felmondás utáni ellenajánlatnál is. Ha megérted, mi ez a taktika, és tudod, hogy mit kezdj vele, akkor nem mész bele csalódást keltő zsákutcákba, és jó döntéseket hozhatsz az új munkahelyedről. Vágjunk is bele!

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Karrier Podcast
Hogyan építs eredményes karriert? Hogyan érj el többet: nagyobb eredményeket, magasabb fizetést, jobb pozíciót? Hogyan hozz ki többet a jelenlegi helyzetedből? Az Onlife Karrier Podcast minden szakembernek szól. Ami marad: gyakorlatias, azonnal alkalmazható, a munkahelyi valóságra felkészítő tudásanyagok. Új epizód minden kedden.