Onlife
Onlife Karrier Podcast
A „belógatott répa”-taktika (és mit kezdj vele) (#12)
1
Preview
0:00
-5:34
A „belógatott répa”-taktika (és mit kezdj vele) (#12)
Mit csináljunk akkor, ha állásra jelentkezésnél vagy felmondás utáni ellenajánlatnál szóban beígérnek nekünk valami nagyon csábító későbbi forgatókönyvet?
1

Amikor jelentkezünk egy új pozícióra, a legtöbbször nem tudjuk, mi zajlik a háttérben. Látjuk a végeredményt (behívtak – nem hívtak be; kaptam ajánlatot – nem kaptam ajánlatot), de hogy pontosan milyen folyamatok vezettek az eredményig, arról nem tudunk szinte semmit. Ez nem kellene hogy így legyen: minél átláthatóbb egy ilyen folyamat, annál kevesebb a rosszhiszeműség, a színészkedés, és a súrlódás. Emiatt sokkal nehezebbé válik a munkahelyváltás, és kockázatossá az interjúzás. Például, ha az interjúfolyamat nem elég jól előkészített, vagy menet közben gondolkodik el a hiring manager azon, hogy milyen pozícióra keres embert, akkor lehet, hogy kapok ajánlatot – majd a próbaidő végén elküldenek. Ebből persze jelöltként nem sokat veszünk észre.

A mai adásban egy olyan taktikáról rántjuk le a leplet, amely megzavarhat téged az interjúzás során. A „belógatott répa” taktikájával találkozhatsz akkor, amikor új állásra jelentkezel, de előfordulhat felmondás utáni ellenajánlatnál is. Ha megérted, mi ez a taktika, és tudod, hogy mit kezdj vele, akkor nem mész bele csalódást keltő zsákutcákba, és jó döntéseket hozhatsz az új munkahelyedről. Vágjunk is bele!

Comments on this episode are for paid subscribers

Onlife

Onlife Karrier Podcast

Hogyan építs eredményes karriert? Hogyan érj el többet: nagyobb eredményeket, magasabb fizetést, jobb pozíciót? Hogyan hozz ki többet a jelenlegi helyzetedből? Az Onlife Karrier Podcast minden szakembernek szól. Ami marad: gyakorlatias, azonnal alkalmazható, a munkahelyi valóságra felkészítő tudásanyagok. Új epizód minden kedden.