Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Brainstorming: hogyan csináld jól? (#16)
Preview
0:00
-1:07

Brainstorming: hogyan csináld jól? (#16)

Tudjuk, hogy az ötlet nem minden, de azt el kell ismernünk: a jó ötlet versenyelőny.

  • Egy probléma megoldására a legjobb ötlet,

  • egy új területre való elinduláskor jó ötlet,

  • egy krízis kezelésére jó ötlet…

2020 novemberében vesszük fel ezt a podcastot, a koronavírus-krízisre azok adtak jó választ, akiknél először megszületett egy jó ötlet a válság kezelésére.

Ennek a legjobb eszköze a brainstorming. Ezt MINDENKI tudja. És ugye, mindenki tudja, mi az a brainstorming. Minek erről podcastot felvenni? Mi történik azokban a bizonyos „brainstormingokban”? Van egy probléma, megkérdezzük a csapatot, hogy mi lehetne a megoldás. Valaki kitesz egy ötletet. Mindenki arra fókuszál, vajon ezzel meg lehet-e oldani a problémát: és mindenkinek lesz 3 ötlete arra, hogy miért NEM ez a jó megoldás. Majd beszélgetünk 30-40 percet, és a meeting végén azt mondja valaki: „oké, ezt nem most fogjuk megoldani, Jani, hozz jövő hétre egy javaslatot”.

Miután ezt századszor is megcsináljuk, elkezdjük brainstormingnak hívni.

Nem szeretünk a terminológián lovagolni. Nincs semmi bajunk azzal, ha összeülsz egy barátoddal, ötleteltek egy probléma megoldásán, majd azt mondjátok: „ez egy jó brainstorming volt”. Viszont! A brainstorming egy konkrét eszköz, aminek megvan a módja. Lehet jól és rosszul is csinálni.

Ebben a podcastban megnézzük, hogyan.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.