Jan 23 • 1M

Növekedési fájdalom: hogyan tartsunk lépést vezetőként szervezetünk növekedésével? (1. rész) (#121)

Miért fáj ennyire a növekedés? Miért „romlik el minden”, ahogyan nő a létszám a cégben? Valamit elrontottunk? A jó hírünk: ez teljesen normális, de változást igényel tőlünk is. Ma erről beszélünk.

5
 
0:00
-1:12
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Berze Márton
Ungvári Péter
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
5 comments

„Itt már semmi nem olyan, mint régen” – mondják ezt azok a kisvállalkozók, akik elérik céljaikat. Növekednek, fejlődnek, először három, majd tíz, majd ötven-száz-kétszáz főig, és egyszer ráébrednek: ők is „pont ugyanolyanná” váltak, mint azok a „nagy multik”, akikre korábban nevetve mutogattak a kollégák között.

Az Onlife Menedzsment Podcast adásai után rendszeresen kapunk is ilyen visszajelzéseket:

  • „Ez kisvállalkozókra nem annyira érvényes…”

  • „Nagy cégben dolgozom, nálunk ez máshogyan működik…”

  • „Nagy cégben dolgozom, de nem felső vezetőként, ezért ez rám nem igaz…”

  • „Kis cégben dolgozom, ügyvezetőként, ezt nem tudom hasznosítani…”

Az ilyen jelzések jó része blődség: az ajánlásaink jó része ugyanúgy alkalmazható 10 vagy 10 ezer fős cégben. Máskor viszont felmerül a kérdés: tényleg vannak alapvető különbségek menedzsment terén a kisebb és nagyobb cégekben? Ha igen, akkor mik ezek a különbségek? És ami még fontosabb: mit tegyünk mi, menedzserként, amikor a ránk bízott szervezet 10-ről 50, majd 100-150 főre növekszik?

A mai adásban erről beszélünk:

  • Miért változik meg (majdnem) minden a növekedéssel?

  • Milyen kihívásokkal találkozok egy növekvő szervezetben?

  • Miben változik meg a feladatod vezetőként? Miért „fáj jobban” egy 100 fős szervezet vezetése, mint egy ötfős csapaté?

  • És hogyan kezeld a növekedési fájdalmat?

Nem kell vállalkozónak lenned ahhoz, hogy hasznosnak találd ezt az adást. Elég, ha a rád bízott szervezet, üzletág, részleg növekszik ilyen ütemben.

Jegyzetek

Menedzserként szeretünk úgy gondolni magunkra, mint mérnökökre, akik egy gépezetet terveznek, vagy építészekre, akik valamilyen házat, épületet rajzolnak fel. (Legtöbbször piramist.) Így érezzük magunkat, amikor szervezeti diagramokat, munkaköri leírásokat, projektterveket készítünk.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.