Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
A csapattagom panaszkodik. Mit tegyek? (#143)
Preview
0:00
-6:39

A csapattagom panaszkodik. Mit tegyek? (#143)

Vezetőként kettős a szereped. Egyszerre vagy magánszemély, illetve képviseled a szervezetet. Ezért kellemetlen, amikor egy beosztott panaszkodni kezd. Valamire, amire nincs ráhatásod.

A panaszkodás valószínűleg egyidős az emberiséggel. Panaszkodik már a kisgyermek is, amikor valamilyen baj éri, várva, hogy a szülei megvigasztalják. Ha valami rosszul megy, ha valami nem tetszik, ha igazságtalanság ér minket: a panasz mindre válasz lehet. Vannak, akikből csak ritkán tör elő, másoknak minden harmadik mondata panaszkodásba torkoll. De mit tegyünk, ha egy csapattagunk panaszkodik – ráadásul nyilvánosan (vagy nekünk), és a vállalatról? Mit tegyünk, ha olyan dolgokról beszél, amelyeken nem lehet (vagy nem akarunk) változtatni? A mai adásban elmondjuk, mit kezdj a panaszkodó csapattagokkal!

Continue reading this post for free, courtesy of Onlife.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.