Sep 19, 2022 • 1M

A főnököm megkerül engem. Mit csináljak? (#103)

Ez az adás legfelső vezetőknek kevéssé lesz hasznos, előre is elnézést kérünk emiatt. Ma ugyanis arról beszélünk, amikor menedzserként a saját főnököd dönt úgy, hogy megkerül téged 1-1 kérdésben.

 
0:00
-1:07
FREE PREVIEW
A saját, névre szóló, egyedi podcast feeded, amellyel eléred az Onlife Menedzsment Podcast zárt epizódjait. Ingyenes feliratkozással a legutolsó 4-et, Kör-előfizetéssel pedig a teljes könyvtárat. Részletek: https://onlife.academy/kor/ Válj eredményes menedzserré konkrét útmutatások és eszközök által. Szerezz azonnal alkalmazható tudást. Menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés, projektvezetés.
Episode details
Comments

A főnököm megkerül engem. Mit csináljak?

Ez az adás legfelső vezetőknek kevéssé lesz hasznos, előre is elnézést kérünk emiatt. Ma ugyanis arról beszélünk, amikor menedzserként a saját főnököd dönt úgy, hogy megkerül téged 1-1 kérdésben. Tudjuk, hogy ez sokaknak probléma, mert rendszeresen visszatér tréningeken, konferenciákon, LinkedIn-posztokban panaszként. (Van abban némi irónia, amikor egyszerre gyűlöljük a hierarchiát és eközben haragszunk arra, amikor megkerülik a mi hierarchikus szerepünket…)

„A főnököm megkerül engem. Anélkül ad ki feladatokat az embereimnek, hogy tudnék róla. Úgy ad nekik új projektet, hogy arról csak utólag értesülök. Közvetlenül kommunikál a csapatommal, és hoz döntéseket, amiről engem csak informál… Az embereim azért nem dolgoznak a feladaton, mert a főnököm által kiosztott anyagokon dolgoznak!”

Mit érdemes tenni ilyenkor? Mit NEM érdemes tenni ilyenkor? És egyébként is, miért „baj” ez számunkra?

This episode is for paid subscribers