Aug 16, 2020 • 1M

A hatalom 3 típusa – 1. rész (#1)

1
 
0:00
-1:07
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
1 comment

A hatalom sokak számára szitokszó – pedig ahhoz, hogy eredményeket érj el, szükséged van rá. Miből származhat hatalmunk, befolyásunk egy cégben? Hogyan szerezhetsz több hatalmat? A hatalom 3 típusa közül melyikre fókuszálj?

Először is szögezzük le, a hatalom sokak szerint egy negatív szó, pedig nem kéne annak lennie. Marci szerint a hatalom kifejezés hasonlít a manipulációhoz: elméletileg mindkettő semleges szó, a többség mégis pejoratívnak találja őket. 

Mindenesetre nyugodtan használhatod a befolyást, a befolyásolást.

Mi a hatalom?

Marci megfejtése: „A hatalom annak a képessége, hogy valamit elérj. Ha hatalmad van, akkor rá tudsz venni embereket bizonyos dolgok megtételére.” (Viszont sajnos ez a „rávenni valakit” sokszor már tényleg negatív, gondolj csak a politikára.)

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to

Onlife
to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.