Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
A láthatatlan puttony: mit kezdj a múltbeli vezetők, munkatársak, tapasztalatok örökségével? (1. rész) (#117)
1
Preview
0:00
-1:13

A láthatatlan puttony: mit kezdj a múltbeli vezetők, munkatársak, tapasztalatok örökségével? (1. rész) (#117)

A kétrészes minisorozatban azokról a helyzetekről lesz szó, amikor szerinted igazságtalanul reagálnak egy-egy változtatási kezdeményezésedre, akár egy új csapatban, akár egy új projekt esetében.
1

Hallgatod az Onlife Podcast adásait, olvastad Az eredményes menedzsert, részt vettél az Eredményes Menedzser Programon vagy az Onlife Management Bootcampen. Nagy lendülettel veted bele magad egy új projektbe, veszed át egy új csapat vezetését. Mindent megteszel azért, hogy jól végezd a munkádat, hogy eredményes, etikus és jó vezetővé válj.

A pozitív fogadtatás azonban elmarad. Helyette hűvös tekintetek, keresztbe tett karok, esetleg félelem, bólogató Jánosok, és a kockázatvállalás teljes hiánya fogad. Eltelik egy hét, két hét, és nincs változás. Miért? A láthatatlan puttony miatt, amit minden csapattagunk (sőt, mi magunk is) a hátán visel. Ez normális? Hogyan kezeld a puttonyt? Mi van a puttonyban és van vele dolgod? És végül: milyen rossz megoldásaink lehetnek? Erről beszélünk a mai adásban.

Te a kivétel vagy

Te, aki ezt az adást hallgatod, és megvalósítod az Onlife Podcast ajánlásait, tartasz rendszeres One On One-okat, adsz visszajelzést, fejlesztesz és delegálsz, a kivételek táborát erősíted. Te, aki nem mutatod ki a haragodat, aki a viselkedésre fókuszálsz a másik minősítése helyett, nem az átlagba, hanem a felső 10%-ba tartozol. Te, aki napirendet készítesz a megbeszéléshez, aki nem válaszolsz a kollégáid kérdéseire, hanem visszakérdezel: „Hm, te mit gondolsz?”, jobban csinálod, mint a vezetők 90%-a.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.