Dec 26, 2022 • 1M

A láthatatlan puttony: mit kezdj a múltbeli vezetők, munkatársak, tapasztalatok örökségével? (1. rész) (#117)

A kétrészes minisorozatban azokról a helyzetekről lesz szó, amikor szerinted igazságtalanul reagálnak egy-egy változtatási kezdeményezésedre, akár egy új csapatban, akár egy új projekt esetében.

1
 
0:00
-1:13
FREE PREVIEW
A saját, névre szóló, egyedi podcast feeded, amellyel eléred az Onlife Menedzsment Podcast zárt epizódjait. Ingyenes feliratkozással a legutolsó 4-et, Kör-előfizetéssel pedig a teljes könyvtárat. Részletek: https://onlife.academy/kor/ Válj eredményes menedzserré konkrét útmutatások és eszközök által. Szerezz azonnal alkalmazható tudást. Menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés, projektvezetés.
Episode details
1 comment

Hallgatod az Onlife Podcast adásait, olvastad Az eredményes menedzsert, részt vettél az Eredményes Menedzser Programon vagy az Onlife Management Bootcampen. Nagy lendülettel veted bele magad egy új projektbe, veszed át egy új csapat vezetését. Mindent megteszel azért, hogy jól végezd a munkádat, hogy eredményes, etikus és jó vezetővé válj.

A pozitív fogadtatás azonban elmarad. Helyette hűvös tekintetek, keresztbe tett karok, esetleg félelem, bólogató Jánosok, és a kockázatvállalás teljes hiánya fogad. Eltelik egy hét, két hét, és nincs változás. Miért? A láthatatlan puttony miatt, amit minden csapattagunk (sőt, mi magunk is) a hátán visel. Ez normális? Hogyan kezeld a puttonyt? Mi van a puttonyban és van vele dolgod? És végül: milyen rossz megoldásaink lehetnek? Erről beszélünk a mai adásban.

Te a kivétel vagy

Te, aki ezt az adást hallgatod, és megvalósítod az Onlife Podcast ajánlásait, tartasz rendszeres One On One-okat, adsz visszajelzést, fejlesztesz és delegálsz, a kivételek táborát erősíted. Te, aki nem mutatod ki a haragodat, aki a viselkedésre fókuszálsz a másik minősítése helyett, nem az átlagba, hanem a felső 10%-ba tartozol. Te, aki napirendet készítesz a megbeszéléshez, aki nem válaszolsz a kollégáid kérdéseire, hanem visszakérdezel: „Hm, te mit gondolsz?”, jobban csinálod, mint a vezetők 90%-a.

This episode is for paid subscribers