Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
A nagynéni csapda (#185)
Preview
0:00
-10:09

A nagynéni csapda (#185)

Mindannyian emlékszünk azokra a családi helyzetekre, ahol nem a szülő, hanem a szülő testvére, a nagynéni-nagybácsi utasított minket valamire. Mit kezdjünk ezzel?

Gyerekként mindannyian megtanultuk, hogy amikor a szülő mond valamit, arra érdemes hallgatnunk. De mindannyian emlékszünk azokra a családi helyzetekre, ahol nem a szülő, hanem a szülő testvére, a nagynéni-nagybácsi utasított minket valamire. Mit kezdjünk ezzel? Nyilvánvalóan nem az apánk, nem az anyánk… ugyanakkor felnőtt, és a szülőnkkel „egy szinten” van.

Ezt a metaforát használjuk hasonlatként arra a – gyakran előforduló – szituációra, amikor a főnököd kollégája vár el tőled valamit, esetleg kioszt neked néhány feladatot. Ha a főnököd teszi ugyanezt, az nem meglepő, hiszen hatalma van feletted. De mi a helyzet a kollégáival? Ők is megtehetik ugyanezt? Tényleg van pozícióból fakadó hatalmuk feletted? Köteles vagy megtenni? Milyen hatása lesz ennek a főnököd kapcsolatára a kollégáddal?

A mai adásban megnézzük tehát a nagynéni csapda munkahelyi változatát, és elmondjuk, hogy hogyan kezeld azt.

Kapcsolódó adás

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.