Feb 27 • 1M

A négyhetes szabály (1. rész) (#126)

Hogyan tudsz bevezetni változásokat, ha elfoglalt vezető vagy (azaz: vezető)? Olyan változásokat, amik kifejezetten sok időt igényelnek. Erre hozunk most egy egyszerű szabályt.

2
 
0:00
-1:08
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Berze Márton
Ungvári Péter
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
2 comments

„Nincs időm” – hangzik el a leggyakrabban használt indok naponta milliárdnyi ember szájából. Megesik, hogy kifogásként használjuk. Máskor azonban nagyon is vágyott változásokat halasztunk el (gyakran véglegesen) azért, mert „nincs időnk” rájuk. Könnyű lenne ezt lesöpörni az asztalról azzal, hogy „mindenkinek ugyanannyi ideje van”, vagy hogy „van rá időd, csak úgy döntesz, hogy most nem szánsz rá”. Mindkettő igaz, de mégsem túl hasznos.

Egy fokkal jobb válasz, ha azt mondjuk: „ne több időt akarj, hanem tedd rendbe a prioritásaidat”. Ezzel már közelebb járunk az igazsághoz, de valami még hiányzik. Hiába látják be sokan, hogy ez a megoldás, jön a jogos kérdés: „Hogyan csináljuk?”

A mai adásban ehhez adunk segítséget a négyhetes szabállyal. Azzal az elvvel, ami menedzserként, felső vezetőként lehetővé teszi, hogy radikálisan átgondold az életed és beépítsd az életedbe a szükséges változásokat.

Ez ugyanis lehetséges. Léteznek olyan felső vezetők, akik hozzád képest ezerszeres terheléssel élnek (hozzánk képest pedig százezerszeressel). Ennek ellenére képesek változásokat vinni a saját életükbe, a nekik dolgozó vezetők életébe is. Hogyan? A négyhetes szabály segítségével: ezt az elvet mi magunk és ügyfeleink is használják, és sikerrel visznek végig változásokat.

Az alaphelyzet

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to

Onlife
to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.