Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
A négyhetes szabály (1. rész) (#126)
2
Preview
0:00
-6:45

A négyhetes szabály (1. rész) (#126)

Hogyan tudsz bevezetni változásokat, ha elfoglalt vezető vagy (azaz: vezető)? Olyan változásokat, amik kifejezetten sok időt igényelnek. Erre hozunk most egy egyszerű szabályt.
2

„Nincs időm” – hangzik el a leggyakrabban használt indok naponta milliárdnyi ember szájából. Megesik, hogy kifogásként használjuk. Máskor azonban nagyon is vágyott változásokat halasztunk el (gyakran véglegesen) azért, mert „nincs időnk” rájuk. Könnyű lenne ezt lesöpörni az asztalról azzal, hogy „mindenkinek ugyanannyi ideje van”, vagy hogy „van rá időd, csak úgy döntesz, hogy most nem szánsz rá”. Mindkettő igaz, de mégsem túl hasznos.

Egy fokkal jobb válasz, ha azt mondjuk: „ne több időt akarj, hanem tedd rendbe a prioritásaidat”. Ezzel már közelebb járunk az igazsághoz, de valami még hiányzik. Hiába látják be sokan, hogy ez a megoldás, jön a jogos kérdés: „Hogyan csináljuk?”

A mai adásban ehhez adunk segítséget a négyhetes szabállyal. Azzal az elvvel, ami menedzserként, felső vezetőként lehetővé teszi, hogy radikálisan átgondold az életed és beépítsd az életedbe a szükséges változásokat.

Ez ugyanis lehetséges. Léteznek olyan felső vezetők, akik hozzád képest ezerszeres terheléssel élnek (hozzánk képest pedig százezerszeressel). Ennek ellenére képesek változásokat vinni a saját életükbe, a nekik dolgozó vezetők életébe is. Hogyan? A négyhetes szabály segítségével: ezt az elvet mi magunk és ügyfeleink is használják, és sikerrel visznek végig változásokat.

Az alaphelyzet

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.