Aug 28 • 5M

A vezető forgatókönyve (2. rész) (#152)

A legjobb menedzsereket nem lepi meg egy visszatérő helyzet, mert elemzik a tapasztalataikat, és azokból forgatókönyveket készítenek. De hogyan?

2
 
0:00
-5:24
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Berze Márton
Ungvári Péter
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
2 comments

A sorozat további része

Bevezető

A legjobb menedzserek nemcsak vezetik a csapatukat, hanem folyamatosan tanítják és átadják azt, ahogyan vezetik őket. Saját forgatókönyveket dolgoznak ki, és ezeket megosztják a kollégáikkal, és időnként velünk is: gyakran ezeknek összegyúrt (és általunk kiegészített) változataiból készül 1-1 podcast jegyzete.

Ha felmerül egy új helyzet, nemcsak random ötleteket dobálnak be a közösbe, hanem komplett forgatókönyveket raknak le, amelyeket a csapattal együtt finomítanak és fejlesztenek. Nem lepi meg őket kétszer ugyanaz a helyzet: a tapasztalataikat elemzik, majd forgatókönyvekké alakítják és fejlesztik azokat. Időnként előre is gyártanak forgatókönyveket néhány lehetséges helyzetre.

Ebben az adásban elmondjuk:

  • Hogyan fejleszd a csapatod problémamegoldó képességeit a vezetői forgatókönyvekkel?

  • Hogyan készíts saját könyvtárat ezekből a forgatókönyvekből? Milyen hibákat kerülj el a létrehozásuk során?

  • Hogyan hozz létre forgatókönyveket új problémákra?

  • Hogyan és miért oszd meg ezt kollégáiddal, barátaiddal?

  • És végül: hogyan használd az Onlife Kör tananyagait forgatókönyvként?

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to

Onlife
to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.