Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Az 1/3-os tervezési szabály (1. rész) (#177)
Preview
0:00
-9:09

Az 1/3-os tervezési szabály (1. rész) (#177)

Ebben a kétadásos témában megosztjuk az ⅓-os tervezési szabályt, ami alapján eldöntheted: mennyi időd van tervezni, és mi a legkésőbbi pont, ahol a döntést már kommunikálnod kell a csapattagjaid felé.

Ha zavar, amikor egy ügyfeled vagy főnököd hetekig „gondolkodik” egy döntésen, hogy aztán az utolsó előtti pillanatban közölje veled, amikor már csak néhány nap van a végrehajtásig: ez az adás neked szól. Szeretnénk, ha te elkerülnéd ezt a hibát, amely rengeteg felmondás és sikertelen projekt gyökéroka. A legtöbb vezető ugyanis túlbecsüli azt az időt, amire NEKI van szüksége egy döntés meghozatalához, és alulbecsüli azt az időt, amire a CSAPATÁNAK van szüksége a végrehajtáshoz.

A csapatod ugyanis ebben a percben akarja tudni, ha valamilyen nagy feladat várható a következő hetekre. Egy perccel sem akar tovább várni arra, hogy ezt az új kihívást betervezze az életébe. Nem akar minden percben rohanni a következő feladat után.

Ugyanakkor vezetőként szeretnél időt szánni a tervezésre, igaz? Nem akarod, hogy a csapatod egy olyan probléma megoldásán dolgozzon 50 órát, amit megelőzhettél volna, ha egy órát gondolkozol rajta, igaz? Szóval, hol van az igazság?

Mindkettőtöknél. A mai adásban megosztjuk veled az ⅓-os tervezési szabályt, ami alapján eldöntheted: mennyi időd van tervezni, és mi a legkésőbbi pont, ahol a döntést már kommunikálnod kell a csapattagjaid felé.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.