Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Az egyet nem értés jó dolog. Nem? De! Nem?! (#80)
Preview
0:00
-1:07

Az egyet nem értés jó dolog. Nem? De! Nem?! (#80)

Mit kezdjünk azzal, ha a csapatunk egy tagja, egy beosztottunk, nem ért egyet velünk? Ez lehet bármilyen apró vagy nagy dolog, bármilyen tiltakozás, ellenállás. Az egyik tipikus probléma, amivel gyakran találkozunk: elfogadhatatlan az egyet nem értés kifejezése. Ennek lehet millió formája, amiről beszélünk majd. A másik, szintén nagyon gyakori helyzet: a vezető nem tudja pontosan, hogy mi az, ami még normális. Azaz milyen ponton adjon negatív visszajelzést, esetleg állítsa le az illetőt? Ez utóbbival azért találkozunk, mert a homályos „legyél nyitott a visszajelzésre, az egyet nem értésre” tanács elég homályos. Ebben az adásban behatároljuk, hogy mit csináljunk a különböző helyzetekben, amikor a csapattagunk nem ért egyet velünk.

Az egyet nem értés jó dolog!

Jack Welch: az őszinteség az üzleti élet legnagyobb „mocskos kis titka”. Az őszinteség. Welch az angol CANDOR szót használja, amit nehéz is lefordítani. Az őszinteség és a határozott nyíltság keverékéről van ugyanis szó, ami több annál, mint hogy nem hazudunk. Jót szoktunk mosolyogni a császár új ruhája című történeten, amikor a meztelen császár ruháját dicséri mindenki, mert félnek a tévedéstől, félnek a következményektől. Az egyet nem értés, a visszajelzés nélküli rendszer azonban pontosan ilyen: mindenki lát valamit, mindenki elégedetlen valamivel, azonban senki nem szól.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.