Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
"Azt csináld, amit szeretsz!" és más hazugságok (#52)
Preview
0:00
-1:06

"Azt csináld, amit szeretsz!" és más hazugságok (#52)

„Azt csináld, amit szeretsz!” Hangzik a népszerű motivációs tanács. Mi a baj vele? Miért nem szeretjük ezt a mondatot? Miért nehezíti meg a munkánkat menedzserként? Hogyan fogalmaznánk át ezt a mondatot, hogy igaz legyen? Az Onlife Podcast mai adásában arról beszélgetünk: miért ne fogadjuk meg kritika nélkül ezt a tanácsot.

Többnyire nem szerencsés, ha egy adást rögtön magyarázkodással kezdenek. Most mégis ezt tesszük, mert valószínűleg a cím már kicsapta a biztosítékot. (Köszönjük, hogy ennek ellenére velünk tartasz.) „Mi az állítás, kedves Marci és Peti? Azt csináljam, amit nem szeretek? Vagy ne csináljam, amit szeretek? Már hogy lenne hazugság egy ilyen mondat?”

Többféleképpen is. Attól lesz hazugság, hogy a mondat félrevezető, és sokan olyan karriertanácsként használják, mint ami mindenkire egyaránt és ugyanannyira vonatkozik.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.