Sep 26, 2021 • 1M

"Azt csináld, amit szeretsz!" és más hazugságok (#52)

 
0:00
-1:06
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
Comments

„Azt csináld, amit szeretsz!” Hangzik a népszerű motivációs tanács. Mi a baj vele? Miért nem szeretjük ezt a mondatot? Miért nehezíti meg a munkánkat menedzserként? Hogyan fogalmaznánk át ezt a mondatot, hogy igaz legyen? Az Onlife Podcast mai adásában arról beszélgetünk: miért ne fogadjuk meg kritika nélkül ezt a tanácsot.

Többnyire nem szerencsés, ha egy adást rögtön magyarázkodással kezdenek. Most mégis ezt tesszük, mert valószínűleg a cím már kicsapta a biztosítékot. (Köszönjük, hogy ennek ellenére velünk tartasz.) „Mi az állítás, kedves Marci és Peti? Azt csináljam, amit nem szeretek? Vagy ne csináljam, amit szeretek? Már hogy lenne hazugság egy ilyen mondat?”

Többféleképpen is. Attól lesz hazugság, hogy a mondat félrevezető, és sokan olyan karriertanácsként használják, mint ami mindenkire egyaránt és ugyanannyira vonatkozik.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to

Onlife
to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.