Sep 26, 2021 • 1M

"Azt csináld, amit szeretsz!" és más hazugságok (#52)

 
0:00
-1:06
FREE PREVIEW
A saját, névre szóló, egyedi podcast feeded, amellyel eléred az Onlife Menedzsment Podcast zárt epizódjait. Ingyenes feliratkozással a legutolsó 4-et, Kör-előfizetéssel pedig a teljes könyvtárat. Részletek: https://onlife.academy/kor/ Válj eredményes menedzserré konkrét útmutatások és eszközök által. Szerezz azonnal alkalmazható tudást. Menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés, projektvezetés.
Episode details
Comments

„Azt csináld, amit szeretsz!” Hangzik a népszerű motivációs tanács. Mi a baj vele? Miért nem szeretjük ezt a mondatot? Miért nehezíti meg a munkánkat menedzserként? Hogyan fogalmaznánk át ezt a mondatot, hogy igaz legyen? Az Onlife Podcast mai adásában arról beszélgetünk: miért ne fogadjuk meg kritika nélkül ezt a tanácsot.

Többnyire nem szerencsés, ha egy adást rögtön magyarázkodással kezdenek. Most mégis ezt tesszük, mert valószínűleg a cím már kicsapta a biztosítékot. (Köszönjük, hogy ennek ellenére velünk tartasz.) „Mi az állítás, kedves Marci és Peti? Azt csináljam, amit nem szeretek? Vagy ne csináljam, amit szeretek? Már hogy lenne hazugság egy ilyen mondat?”

Többféleképpen is. Attól lesz hazugság, hogy a mondat félrevezető, és sokan olyan karriertanácsként használják, mint ami mindenkire egyaránt és ugyanannyira vonatkozik.

This episode is for paid subscribers