May 1 • 7M

Érdemek helyett érdekek: a vezető és az igazságos világ illúziója (2. rész) (#135)

Megérdemled? Lehet, de sajnos az élet nem érdemekre megy. Nem mindig azt léptetik elő, aki megérdemli...

 
0:00
-6:39
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Berze Márton
Ungvári Péter
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
Comments

„Mert megérdemlem” – szól a L’Oreal szlogenje már több mint 50 éve nők százmillióihoz szerte a világon. „Szerezd vissza az önbizalmadat és kezdd el élni azt az életet, amit valóban megérdemelsz!” – írják egy másik termék értékesítői oldalán. Jól esik hallani, igaz? És valóban: ki ne mondta volna közülünk legalább egyszer, egy hosszú nap végén, valamilyen tiltott finomságra: „Igen, diétázok… de egy ilyen nap után ezt azért megérdemlem!”

A fordítottjával is találkozunk: amikor „nem azt érdemeltük volna, amit kaptunk”. Amikor szívességet teszünk valakinek, és nem viszonozza. Amikor mindent megteszünk egy projekt sikeréért, és a végén a főnök mégis elkaszálja. Amikor 20 évet töltünk hűségesen egy cégnél, majd egyetlen e-maillel leépítenek, és a korábbi munkatársaink másnapra elfelejtenek. Amikor nem mi kapjuk az előléptetést, pedig – szerintünk – minden mellettünk szólt.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.