Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Érdemek helyett érdekek: a vezető és az igazságos világ illúziója (2. rész) (#135)
Preview
0:00
-4:24

Érdemek helyett érdekek: a vezető és az igazságos világ illúziója (2. rész) (#135)

Megérdemled? Lehet, de sajnos az élet nem érdemekre megy. Nem mindig azt léptetik elő, aki megérdemli...

A sorozat további része:

Bevezető

„Mert megérdemlem” – szól a L’Oreal szlogenje már több mint 50 éve nők százmillióihoz szerte a világon. „Szerezd vissza az önbizalmadat és kezdd el élni azt az életet, amit valóban megérdemelsz!” – írják egy másik termék értékesítői oldalán. Jól esik hallani, igaz? És valóban: ki ne mondta volna közülünk legalább egyszer, egy hosszú nap végén, valamilyen tiltott finomságra: „Igen, diétázok… de egy ilyen nap után ezt azért megérdemlem!”

A fordítottjával is találkozunk: amikor „nem azt érdemeltük volna, amit kaptunk”. Amikor szívességet teszünk valakinek, és nem viszonozza. Amikor mindent megteszünk egy projekt sikeréért, és a végén a főnök mégis elkaszálja. Amikor 20 évet töltünk hűségesen egy cégnél, majd egyetlen e-maillel leépítenek, és a korábbi munkatársaink másnapra elfelejtenek. Amikor nem mi kapjuk az előléptetést, pedig – szerintünk – minden mellettünk szólt.

Continue reading this post for free, courtesy of Onlife.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.