Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hogyan adj ki feladatokat? (2. rész) (#172)
Preview
0:00
-5:42

Hogyan adj ki feladatokat? (2. rész) (#172)

Mit mondj és mit NE mondj, hogy hatékonyan irányítsd a csapatodat, hogy elvégezzék a feladataikat?

A sorozat további része

Bevezető

Semmi sem mutatja jobban a menedzserképzés hiányosságait, mint az a tény, hogy az egyik leggyakoribb, legalapvetőbb feladatunkhoz soha senki nem adott útmutatót. Hogyan adj ki feladatokat? Igen, ez alapvető, igaz? Naponta hússzor csinálom. De volt már arra példa, hogy valaki – bárki! – elmondta volna, hogy van ennek is helyes (de legalább helyesebb módja)?

„Ne hülyéskedjetek már, mi ezen annyira nehéz? Így is megcsinálják, amit mondok, többnyire” – gondolják ezt sokan. De mi a helyzet akkor, ha csak egy kicsivel tudnánk jobban csinálni ezt a feladatot? Mekkora hatása lenne? És mi van akkor, ha – és ebbe belegondolni sem merek – évek óta rosszul csináltuk, és ez sok bosszúságot okozott, csak nem tudtunk róla?

Évente sok millió (vagy épp milliárd) forintot költünk arra, hogy a különböző informatikai és technológiai rendszereinket (a beszerzéstől a logisztikán át a könyvelésig) hatékonyabbá tegyük – de a szervezetünk legfontosabb rendszerét, a menedzseri befolyásolást mindenki úgy csinálja, ahogyan épp jól esik neki? Mert erről „nem érdemes beszélni”? No, ezzel nem értünk egyet: ezért beszélünk ebben az adásban arról, hogy hogyan adj ki eredményesen feladatokat – négy lépésben.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.