Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hogyan segíts az ismerősödnek egy leépítés után? (#150)
Preview
0:00
-4:50

Hogyan segíts az ismerősödnek egy leépítés után? (#150)

Egy ismerősöd állás nélkül marad. Mit tegyél ilyenkor, és mit ne? A segítő szándék néha olyan lépésekre sarkall bennünket, amivel magunknak is árthatunk. Hogyan csináld jól?

Egy ismerősödet, a cégnél dolgozó kollégádat, barátodat, rokonodat leépítették. Talán csődbe ment a cég, az is lehet, hogy váratlanul (és nem túl bölcs módon) felmondott, esetleg elbocsátották valamilyen okból. Ez a helyzet sokaknak rendkívül nehéz. Ráadásul minél tovább marad állás nélkül, annál kisebb az esélye annak, hogy új munkát talál. Kulcsfontosságú tehát, hogy segítsünk neki ebben a helyzetben. Legfőbb okunk erre az, hogy helyesen akarunk cselekedni (és szeretnénk, ha velünk is ezt tennék hasonló helyzetben). Emellett pedig kiváló kapcsolatépítési lehetőség, ha ilyen helyzetben odaállunk egy ismerősünk mellé. (Erről beszéltünk a Menedzserek krízisben c. adásban is.)

De hogyan tegyük? Milyen lépéseken menjünk végig, amivel megnöveljük az esélyét, hogy sikerrel találjon új munkát – és közben bevédjük magunkat is? (Hogy erre miért van szükség, az szintén kiderül a mai adásból.)

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.