Aug 14 • 5M

Hogyan segíts az ismerősödnek egy leépítés után? (#150)

Egy ismerősöd állás nélkül marad. Mit tegyél ilyenkor, és mit ne? A segítő szándék néha olyan lépésekre sarkall bennünket, amivel magunknak is árthatunk. Hogyan csináld jól?

 
0:00
-4:50
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Berze Márton
Ungvári Péter
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
Comments

Egy ismerősödet, a cégnél dolgozó kollégádat, barátodat, rokonodat leépítették. Talán csődbe ment a cég, az is lehet, hogy váratlanul (és nem túl bölcs módon) felmondott, esetleg elbocsátották valamilyen okból. Ez a helyzet sokaknak rendkívül nehéz. Ráadásul minél tovább marad állás nélkül, annál kisebb az esélye annak, hogy új munkát talál. Kulcsfontosságú tehát, hogy segítsünk neki ebben a helyzetben. Legfőbb okunk erre az, hogy helyesen akarunk cselekedni (és szeretnénk, ha velünk is ezt tennék hasonló helyzetben). Emellett pedig kiváló kapcsolatépítési lehetőség, ha ilyen helyzetben odaállunk egy ismerősünk mellé. (Erről beszéltünk a Menedzserek krízisben c. adásban is.)

De hogyan tegyük? Milyen lépéseken menjünk végig, amivel megnöveljük az esélyét, hogy sikerrel találjon új munkát – és közben bevédjük magunkat is? (Hogy erre miért van szükség, az szintén kiderül a mai adásból.)

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to

Onlife
to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.