Dec 14, 2020 • 1M

Hogyan tűzd ki az éves céljaidat? – 1. rész (#17)

 
0:00
-1:07
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
Comments

Hamarosan indul (talán már el is kezdted) az éves célok megtervezése, lefektetése. Jól teszed, ha tervezel és a terveidhez célokat tűzöl ki. De hogyan csináld jól? Különösen akkor, ha nem csak magadnak, hanem a csapatodnak is szól az adott cél?

Számos vezető, tréner ilyenkor annyit mond: tűzz ki SMART célokat. Ez annyira népszerű, hogy a legtöbb nagy cégnél a menedzserek és beosztottak szintén ennyi útmutatást kapnak. Ennél azért többre lenne szükség.

Ebben a háromrészes sorozatban lépésről lépésre végigmegyünk azon, hogyan tűzd ki az éves céljaidat. (Nem csak éves célokra alkalmazható, de ez egy jó apropó.) Elmondjuk:

  • mi a baj a SMARTtal,

  • helyette miért az MT célokat ajánljuk,

  • hogyan tűzz ki és bontsd le a célokat akár egyénileg, akár csapatban,

  • és hogyan érj el ambiciózus célokat a TFH™ célkitűzési módszertan segítségével (ez utóbbi valójában nem trademark, de mi „neveztük el”, tetszeni fog).

Kezdjünk neki!

  • Az életünkben nagyon sok részen elvárjuk, hogy legyenek célok.

  • Az államtól elvárjuk, hogy helyesen gazdálkodjon

  • Ha munkahelyen dolgozunk: elvárjuk, hogy a cég jól gazdálkodjon és legyen lehetőségünk fizetésemelésre / stabil munkakörnyezetre.

Ezek csak akkor lehetségesek, ha célokat tűzünk ki, és el is érjük azokat.

Az, hogy változhat a cél, nem azt jelenti, hogy maga a célkitűzés a helytelen. A változó körülmények nem ássák alá, sőt, megerősítik azt, hogy a célkitűzésekre szükség van. És a célkitűzéseket mind le kell bontani kisebb minicélokra.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to

Onlife
to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.