Dec 21, 2020 • 1M

Hogyan tűzd ki az éves céljaidat? – 2. rész (#18)

 
0:00
-1:07
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
Comments

(Kezdd az 1. résszel!)

Hamarosan indul (talán már el is kezdted) az éves célok megtervezése, lefektetése. Jól teszed, ha tervezel és a terveidhez célokat tűzöl ki. De hogyan csináld jól? Különösen akkor, ha nem csak magadnak, hanem a csapatodnak is szól az adott cél?

Számos vezető, tréner ilyenkor annyit mond: tűzz ki SMART célokat. Ez annyira népszerű, hogy a legtöbb nagy cégnél a menedzserek és beosztottak szintén ennyi útmutatást kapnak. Ennél azért többre lenne szükség.

Ebben a háromrészes sorozatban lépésről lépésre végigmegyünk azon, hogyan tűzd ki az éves céljaidat. (Nem csak éves célokra alkalmazható, de ez egy jó apropó.) Elmondjuk:

  • mi a baj a SMARTtal,

  • helyette miért az MT célokat ajánljuk,

  • hogyan tűzz ki és bontsd le a célokat akár egyénileg, akár csapatban,

  • és hogyan érj el ambiciózus célokat a TFH™ célkitűzési módszertan segítségével (ez utóbbi valójában nem trademark, de mi „neveztük el”, tetszeni fog).

Kezdjünk neki!

  • Az életünkben nagyon sok részen elvárjuk, hogy legyenek célok.

  • Az államtól elvárjuk, hogy helyesen gazdálkodjon

  • Ha munkahelyen dolgozunk: elvárjuk, hogy a cég jól gazdálkodjon és legyen lehetőségünk fizetésemelésre / stabil munkakörnyezetre.

Ezek csak akkor lehetségesek, ha célokat tűzünk ki, és el is érjük azokat.

Az, hogy változhat a cél, nem azt jelenti, hogy maga a célkitűzés a helytelen. A változó körülmények nem ássák alá, sőt, megerősítik azt, hogy a célkitűzésekre szükség van. És a célkitűzéseket mind le kell bontani kisebb minicélokra.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to

Onlife
to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.