Aug 29, 2022 • 1M

Kedves vezető: hogyan váljunk jobb menedzserré egy apró kedvességgel? (#100)

 
0:00
-1:07
FREE PREVIEW
A saját, névre szóló, egyedi podcast feeded, amellyel eléred az Onlife Menedzsment Podcast zárt epizódjait. Ingyenes feliratkozással a legutolsó 4-et, Kör-előfizetéssel pedig a teljes könyvtárat. Részletek: https://onlife.academy/kor/ Válj eredményes menedzserré konkrét útmutatások és eszközök által. Szerezz azonnal alkalmazható tudást. Menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés, projektvezetés.
Episode details
Comments

Kedves vezető: hogyan váljunk jobb menedzserré egy apró kedvességgel?

A vezetői tréningek, képzések többsége összefoglalható úgy: legyél kedves vezető, mert így leszel jó vezető! Ez az adás nem erről szól. Nem hisszük, hogy a kedvesség a legfontosabb tényezője annak, hogy eredményes vezetővé váljunk. Rengeteg ellenpéldát ismerünk: olyan vezetőket, akikről nem a kedvesség jutna eszünkbe, mégis kiváló menedzserek, akik elérik az eredményeiket és a munkatársaik évekig, évtizedekig kitartanak mellettük. (Nem azt mondjuk, hogy nem kedvesek! Csak azt, hogy nem jutna eszünkbe ez a jelző róluk.)

A kedvesség mégis fontos. Miért? Mert ha kiemelkedő vezetővé, menedzserré szeretnénk válni, szeretnünk kell a csapatunkat. Nem gyakran hallotok erről az Onlife Menedzsment Podcastban, hiszen a „szeretem a csapatomat” nem viselkedés, hanem irányultság a csapatom, a csapatom tagjai felé. Ezt pedig nehéz körülírni, nehéz megfogalmazni: a legjobb könyv, amivel a témában találkoztunk, az Arbinger csoport által kiadott Vezetők a dobozban c. könyv. Ez a könyv egy történeten keresztül mutatja be, mit jelent személynek, és nem személytelen eszköznek tekinteni a munkatársainkat. Olyan eszköznek, akik az eredmények eléréséhez kellenek, és már nem is egyedi, önmagukban értékes személyeknek.

Ez az adás nem ahhoz ad útmutatót, hogy hogyan szeressük a nekünk dolgozó embereket. A kedvesség azonban egy jó lépés ebbe az irányba. Nézzük meg, hogyan induljunk el!

This episode is for paid subscribers