May 22, 2022 • 1M

Kompromisszum: a hatásos politikai fegyver, amit (valószínűleg) ritkábban használsz, mint kellene (#86)

 
0:00
-1:07
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
Comments

Korábban sokat beszéltünk a munkahelyi politikáról és arról, hogy ez lényegében kapcsolatépítés és befolyásnövelés. Beszéltünk a meggyőzésről is, ahol a kifogáskezelést, az előnyök hangsúlyozását emeltük ki. A kettő metszetében azonban található egy rendkívül fontos fegyver, amit a legtöbben ritkábban használunk, mint kellene. Ez pedig nem más, mint a kompromisszum.

Különösen fáj ezt nekem, D stílusú vezetőnek kimondani. A kompromisszum ugyanis a D-knek olyan kifejezés, mint a napfény a vámpíroknak. Hallatára összerezzenünk és a lehető legtávolabb igyekszünk elbújni.

A mai adásban arról beszélünk, hogy miért annyira hatásos a kompromisszum mint politikai eszköz, és hogyan használd okosan. Beszélünk ugyanis arról, hogy ezt az eszközt is lehet rosszul használni – ez azonban nem lehet mentség arra, hogy ne használjuk okosan.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to

Onlife
to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.