May 22, 2022 • 1M

Kompromisszum: a hatásos politikai fegyver, amit (valószínűleg) ritkábban használsz, mint kellene (#86)

 
0:00
-1:07
FREE PREVIEW
A saját, névre szóló, egyedi podcast feeded, amellyel eléred az Onlife Menedzsment Podcast zárt epizódjait. Ingyenes feliratkozással a legutolsó 4-et, Kör-előfizetéssel pedig a teljes könyvtárat. Részletek: https://onlife.academy/kor/ Válj eredményes menedzserré konkrét útmutatások és eszközök által. Szerezz azonnal alkalmazható tudást. Menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés, projektvezetés.
Episode details
Comments

Korábban sokat beszéltünk a munkahelyi politikáról és arról, hogy ez lényegében kapcsolatépítés és befolyásnövelés. Beszéltünk a meggyőzésről is, ahol a kifogáskezelést, az előnyök hangsúlyozását emeltük ki. A kettő metszetében azonban található egy rendkívül fontos fegyver, amit a legtöbben ritkábban használunk, mint kellene. Ez pedig nem más, mint a kompromisszum.

Különösen fáj ezt nekem, D stílusú vezetőnek kimondani. A kompromisszum ugyanis a D-knek olyan kifejezés, mint a napfény a vámpíroknak. Hallatára összerezzenünk és a lehető legtávolabb igyekszünk elbújni.

A mai adásban arról beszélünk, hogy miért annyira hatásos a kompromisszum mint politikai eszköz, és hogyan használd okosan. Beszélünk ugyanis arról, hogy ezt az eszközt is lehet rosszul használni – ez azonban nem lehet mentség arra, hogy ne használjuk okosan.

This episode is for paid subscribers