Dec 12, 2022 • 1M

Mit kezdjünk a túlképzettekkel? (1. rész) (#115)

Mit jelent a túlképzett jelölt, és mit csináljunk, ha találkozunk vele? Ez is kétrészes téma lett, most az 1. részt hallgathatjátok meg.

 
0:00
-0:33
FREE PREVIEW
A saját, névre szóló, egyedi podcast feeded, amellyel eléred az Onlife Menedzsment Podcast zárt epizódjait. Ingyenes feliratkozással a legutolsó 4-et, Kör-előfizetéssel pedig a teljes könyvtárat. Részletek: https://onlife.academy/kor/ Válj eredményes menedzserré konkrét útmutatások és eszközök által. Szerezz azonnal alkalmazható tudást. Menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés, projektvezetés.
Episode details
Comments

A következő hónapokban várhatóan egyre jobban szűkül majd a kereslet az új munkaerőre. Leépítések, munkatársfelvétel befagyasztása, bezáró intézmények, cégek. Egyre több olyan ember kerül a munkaerőpiacra, akik ilyen vagy olyan okokból a képességeiknél, tapasztalatuknál és végzettségüknél alacsonyabb munkát is elvállalnak. Millió okuk lehet rá.

Ez a kihívás nemcsak a hűvösebb piacon kerül elő: még a drámai munkaerőhiányban is landoltak a kukában a „túlképzett” jelöltek önéletrajzai. Ezeket a recruiterek, fejvadászok több-kevesebb sikerrel halásztak ki onnan és győzték meg a HR-vezetőt vagy a menedzsert, hogy legalább egy interjúra hívják be őket.

A mai adásban arról beszélünk:

  • mit jelent a „túlképzett” jelölt,

  • mit csináljunk, ha megjelenik az ajtóban és interjút kér,

  • miért VEDD FEL őket (pont ugyanolyan interjúfolyamat végén, mint amin bárki mással végigmennél),

  • hogyan dolgozz együtt velük menedzserként,

  • és mire szentelj náluk különös figyelmet.

Egy történet kezdésként

This episode is for paid subscribers