Dec 19, 2022 • 1M

Mit kezdjünk a túlképzettekkel? (2. rész) (#116)

Mit jelent a túlképzett jelölt, és mit csináljunk, ha találkozunk vele? Ez is kétrészes téma lett, most a 2. részt hallgathatjátok meg.

 
0:00
-0:33
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Berze Márton
Ungvári Péter
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
Comments

A következő hónapokban várhatóan egyre jobban szűkül majd a kereslet az új munkaerőre. Leépítések, munkatársfelvétel befagyasztása, bezáró intézmények, cégek. Egyre több olyan ember kerül a munkaerőpiacra, akik ilyen vagy olyan okokból a képességeiknél, tapasztalatuknál és végzettségüknél alacsonyabb munkát is elvállalnak. Millió okuk lehet rá.

Ez a kihívás nemcsak a hűvösebb piacon kerül elő: még a drámai munkaerőhiányban is landoltak a kukában a „túlképzett” jelöltek önéletrajzai. Ezeket a recruiterek, fejvadászok több-kevesebb sikerrel halásztak ki onnan és győzték meg a HR-vezetőt vagy a menedzsert, hogy legalább egy interjúra hívják be őket.

A mai adásban arról beszélünk:

  • mit jelent a „túlképzett” jelölt,

  • mit csináljunk, ha megjelenik az ajtóban és interjút kér,

  • miért VEDD FEL őket (pont ugyanolyan interjúfolyamat végén, mint amin bárki mással végigmennél),

  • hogyan dolgozz együtt velük menedzserként,

  • és mire szentelj náluk különös figyelmet.

Egy történet kezdésként

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.