Feb 13 • 1M

Nincsenek titkok (1. rész) (#124)

5
 
0:00
-1:03
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Berze Márton
Ungvári Péter
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
5 comments

Nem hiszek a sok évtizedes, milliónyi embert érintő, őrült és gonosz zsenik által végrehajtott összeesküvés-elméletekben. Egyrészt azért, mert „amit a hülyeség számlájára írhatsz, ott nem kell rossz szándékot feltételezned”. Másrészt azért, mert jól ismerem az emberi természetet. Az emberi természet és a „szupertitkos összeesküvések” nem férnek meg egymás mellett.

Mark Horstman egyik vezetői alapelve ugyanez: nincsenek titkok. Nem léteznek. Ha nem érted ezt az elvet, súlyos – akár karriergyilkos! – hibákat követhetsz el kritikus helyzetekben. Jobb esetben „csak” a csapatod működése lesz kevésbé hatékony és eredményes. A mai adásban elmondjuk, mit jelent ez az alapelv, és hogyan változtass a viselkedéseden az elv ismeretében.

„Háztetőkről fogják hirdetni”

Megosztottam az Onlife Facebook-csoportban egy gondolatkísérletet a következő szöveggel:

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to

Onlife
to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.