Jan 30 • 1M

Növekedési fájdalom: hogyan tartsunk lépést vezetőként szervezetünk növekedésével? (2. rész) (#122)

Miért fáj ennyire a növekedés? Miért „romlik el minden”, ahogyan nő a létszám a cégben? Valamit elrontottunk? A jó hírünk: ez teljesen normális, de változást igényel tőlünk is. Ma erről beszélünk.

 
0:00
-1:18
FREE PREVIEW
A saját, névre szóló, egyedi podcast feeded, amellyel eléred az Onlife Menedzsment Podcast zárt epizódjait. Ingyenes feliratkozással a legutolsó 4-et, Kör-előfizetéssel pedig a teljes könyvtárat. Részletek: https://onlife.academy/kor/ Válj eredményes menedzserré konkrét útmutatások és eszközök által. Szerezz azonnal alkalmazható tudást. Menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés, projektvezetés.
Episode details
Comments

„Itt már semmi nem olyan, mint régen” – mondják ezt azok a kisvállalkozók, akik elérik céljaikat. Növekednek, fejlődnek, először három, majd tíz, majd ötven-száz-kétszáz főig, és egyszer ráébrednek: ők is „pont ugyanolyanná” váltak, mint azok a „nagy multik”, akikre korábban nevetve mutogattak a kollégák között.

Az Onlife Menedzsment Podcast adásai után rendszeresen kapunk is ilyen visszajelzéseket:

  • „Ez kisvállalkozókra nem annyira érvényes…”

  • „Nagy cégben dolgozom, nálunk ez máshogyan működik…”

  • „Nagy cégben dolgozom, de nem felső vezetőként, ezért ez rám nem igaz…”

  • „Kis cégben dolgozom, ügyvezetőként, ezt nem tudom hasznosítani…”

Az ilyen jelzések jó része blődség: az ajánlásaink jó része ugyanúgy alkalmazható 10 vagy 10 ezer fős cégben. Máskor viszont felmerül a kérdés: tényleg vannak alapvető különbségek menedzsment terén a kisebb és nagyobb cégekben? Ha igen, akkor mik ezek a különbségek? És ami még fontosabb: mit tegyünk mi, menedzserként, amikor a ránk bízott szervezet 10-ről 50, majd 100-150 főre növekszik?

A mai adásban erről beszélünk:

  • Miért változik meg (majdnem) minden a növekedéssel?

  • Milyen kihívásokkal találkozok egy növekvő szervezetben?

  • Miben változik meg a feladatod vezetőként? Miért „fáj jobban” egy 100 fős szervezet vezetése, mint egy ötfős csapaté?

  • És hogyan kezeld a növekedési fájdalmat?

Nem kell vállalkozónak lenned ahhoz, hogy hasznosnak találd ezt az adást. Elég, ha a rád bízott szervezet, üzletág, részleg növekszik ilyen ütemben.

Jegyzetek

This episode is for paid subscribers