Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Nullázás: így végezz éves nagytakarítást vezetőként (nem csak januárban)! (1. rész) (#119)
2
Preview
0:00
-1:11

Nullázás: így végezz éves nagytakarítást vezetőként (nem csak januárban)! (1. rész) (#119)

Mindenkinek van otthon olyan tárgya, amelyet már évek, talán évtizedek óta pakol jobbra-balra, „jóleszazmég!” felkiáltással. Van, akinek egy teljes fiók, szekrény, kamra is tele van ilyen tárgyakkal.
2

Néhány évente kipakoljuk és eladjuk, vagy kidobjuk őket, és nem értjük, hogyan tárolhattuk ezeket a lomokat ennyi ideig. Van egy pont, amelytől ez a szokás már több lesz enyhe kellemetlenségnél. Amikor egy lakásban már halomban áll a szemét, és egy tejesdobozt sem hajlandó az illető kidobni, azt kóros gyűjtögetésnek hívják – gyakori pszichiátriai zavar.

Egy bizonyos szinten minden vállalat kóros gyűjtögető. Van olyan vállalat, ahol csak egy kamra van tele ilyen tevékenységekkel és tárgyakkal, máshol a plafonig érnek a „jóleszazmég!” felkiáltással naptárban hagyott meetingek, polcon hagyott termékek, továbbra is működtetett szolgáltatások, elkészített és elküldött jelentések.

Continue reading this post for free, courtesy of Onlife.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.