Mar 13 • 42M

Önazonos vagy eredményes? Az „autentikus vezetés” korlátai (1. rész) (#128)

Jó-e, ha egy vezető önazonos? Tényleg a legfontosabb vezetői erény a kitartás és az emberi önazonosság?

 
0:00
-42:26
FREE PREVIEW
A saját, névre szóló, egyedi podcast feeded, amellyel eléred az Onlife Menedzsment Podcast zárt epizódjait. Ingyenes feliratkozással a legutolsó 4-et, Kör-előfizetéssel pedig a teljes könyvtárat. Részletek: https://onlife.academy/kor/ Válj eredményes menedzserré konkrét útmutatások és eszközök által. Szerezz azonnal alkalmazható tudást. Menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés, projektvezetés.
Episode details
Comments

„A jó vezető önazonos.” vagy „A legfontosabb vezetői erény a kitartás és az emberi önazonosság.” vagy „Az önazonosság a legfőbb érték a vállalkozói létben is.” vagy „Legyen az önazonosság a jövő HR szakemberei számára is az egyik legfontosabb húzóerő.”

Ha olvasol vezetői blogokat vagy jártál már vezetői tréningen, akkor találkoztál már az önazonosság fogalmával, az „autentikus” vezetővel. Ahogy sok más vezetői tanács, ez is jól hangzik. Ki ne akarna önazonos lenni? Ki akarna „valaki mást” megjátszani, akár a munkában, akár a magánéletben? Ki akarna másoknak megfelelve, mások igényeihez és elvárásaihoz alkalmazkodva dolgozni, élni?

Mint sok más jól hangzó fogalommal, itt is a gyakorlati alkalmazással van a baj. Mit kezdjünk vele? Mit kezdjünk azzal a tanáccsal, hogy „legyünk önazonosak”? Hogy a vezető „egyik legfontosabb tulajdonsága” az önazonosság? A mai adásban tehát ismét abba a kellemetlen helyzetbe kerülünk, hogy egy népszerű, jól hangzó fogalmat kell tisztába tennünk. Miért?

This episode is for paid subscribers