Mar 20 • 1M

Önazonos vagy eredményes? Az „autentikus vezetés” korlátai (2. rész) (#129)

Jó-e, ha egy vezető önazonos? Tényleg a legfontosabb vezetői erény a kitartás és az emberi önazonosság?

 
0:00
-1:23
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Berze Márton
Ungvári Péter
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
Comments

„A jó vezető önazonos.” vagy „A legfontosabb vezetői erény a kitartás és az emberi önazonosság.” vagy „Az önazonosság a legfőbb érték a vállalkozói létben is.” vagy „Legyen az önazonosság a jövő HR szakemberei számára is az egyik legfontosabb húzóerő.”

Ha olvasol vezetői blogokat vagy jártál már vezetői tréningen, akkor találkoztál már az önazonosság fogalmával, az „autentikus” vezetővel. Ahogy sok más vezetői tanács, ez is jól hangzik. Ki ne akarna önazonos lenni? Ki akarna „valaki mást” megjátszani, akár a munkában, akár a magánéletben? Ki akarna másoknak megfelelve, mások igényeihez és elvárásaihoz alkalmazkodva dolgozni, élni?

Mint sok más jól hangzó fogalommal, itt is a gyakorlati alkalmazással van a baj. Mit kezdjünk vele? Mit kezdjünk azzal a tanáccsal, hogy „legyünk önazonosak”? Hogy a vezető „egyik legfontosabb tulajdonsága” az önazonosság? A mai adásban tehát ismét abba a kellemetlen helyzetbe kerülünk, hogy egy népszerű, jól hangzó fogalmat kell tisztába tennünk. Miért?

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to

Onlife
to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.