Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Szakmai vezető, naprakészen: hogyan (és miért) maradj közel a szakterületedhez menedzserként? (2. rész) (#140)
Preview
0:00
-4:19

Szakmai vezető, naprakészen: hogyan (és miért) maradj közel a szakterületedhez menedzserként? (2. rész) (#140)

Mi történik akkor, amikor egy szakmailag kiváló ember vezető lesz, és egy idő után már csak a vezetői dolgokkal foglalkozik, a szakmájától szép lassan eltávolodik?

A sorozat további része:

Bevezető

Sokat hallunk (és beszélünk) arról a hibáról, amikor egy szakmai kinevezett nem veszi tudomásul, hogy már nemcsak (vagy nem elsősorban) a szakmai sapkát veszi fel reggelente, hanem a vezetői sapkát is. Amikor valaki elfelejti, hogy már a csapatáért is felel, annak gyakran csúnya következményei vannak.

De mi a helyzet a fordítottjával? Mi a helyzet azzal, amikor a felettes már csak vezetői (vagy vezetőinek gondolt) feladatokkal foglalkozik? Amikor már egyre kevésbé érti, amiről a csapattagok beszélnek? Vagy amikor eleve távoli területről nevezik ki, szakmai hozzáértés nélkül, és ebben az állapotban is marad?

A legtöbben ezt az állapotot nem tekintik hibának, sőt: ez a vágyott vezetői állapot! Megszabadulni a szürke szakmai kérdésektől, és végre vezetői, avagy „stratégiai” kérdésekkel foglalkozni. Döntésekkel, és nem azok végrehajtásával. A felhőkben akarunk járni, madártávlatból szemlélni a területünket, nem pedig a sárban térdelve matatni a gyöngyök után.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.