Jun 5 • 4M

Szakmai vezető, naprakészen: hogyan (és miért) maradj közel a szakterületedhez menedzserként? (2. rész) (#140)

Mi történik akkor, amikor egy szakmailag kiváló ember vezető lesz, és egy idő után már csak a vezetői dolgokkal foglalkozik, a szakmájától szép lassan eltávolodik?

 
0:00
-4:19
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Berze Márton
Ungvári Péter
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
Comments

A sorozat további része:

Bevezető

Sokat hallunk (és beszélünk) arról a hibáról, amikor egy szakmai kinevezett nem veszi tudomásul, hogy már nemcsak (vagy nem elsősorban) a szakmai sapkát veszi fel reggelente, hanem a vezetői sapkát is. Amikor valaki elfelejti, hogy már a csapatáért is felel, annak gyakran csúnya következményei vannak.

De mi a helyzet a fordítottjával? Mi a helyzet azzal, amikor a felettes már csak vezetői (vagy vezetőinek gondolt) feladatokkal foglalkozik? Amikor már egyre kevésbé érti, amiről a csapattagok beszélnek? Vagy amikor eleve távoli területről nevezik ki, szakmai hozzáértés nélkül, és ebben az állapotban is marad?

A legtöbben ezt az állapotot nem tekintik hibának, sőt: ez a vágyott vezetői állapot! Megszabadulni a szürke szakmai kérdésektől, és végre vezetői, avagy „stratégiai” kérdésekkel foglalkozni. Döntésekkel, és nem azok végrehajtásával. A felhőkben akarunk járni, madártávlatból szemlélni a területünket, nem pedig a sárban térdelve matatni a gyöngyök után.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to

Onlife
to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.