Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Túszul ejtett menedzserek és szervezetek: hogyan törj ki a fogságból? (#79)
Preview
0:00
-1:07

Túszul ejtett menedzserek és szervezetek: hogyan törj ki a fogságból? (#79)

Hogyan ejtenek minket túszul vezetők és beosztottak egyaránt? Hogyan ejthetjük túszul mi a saját szervezetünket, vezetőnket? Miért történik meg sokkal gyakrabban, mint észrevennénk? És mi a kiút ebből a helyzetből? Ma túsztárgyalók leszünk (Peti és Marci), és reméljük, hogy az adás végére sikerül feloldanunk ezt a köteléket.

—————

Ismerek egy szervezetet, ahol a mai napig dolgozik egy webfejlesztő, annak ellenére, hogy a szervezet webes felületei évek óta minimálisan változtak. Ráadásul nagyon gyenge és elavult a weboldal, ritkán frissül, és akkor is középszerű tartalmakkal. (Ha ráismertél egy szervezetre, akkor garantálom, hogy nem arról van szó, ez valószínűleg elég gyakori helyzet.) A probléma: ez a webfejlesztő minden hozzáférést saját magánál tart. Nemcsak a weboldalt, a webes felületeket, hanem az e-mail-ezés beállításai, a hírlevélküldés, a közösségimédia-felületek frissítése mind nála van. Ezeknek a folyamatát csak ő tudja, csak ő ismeri (még akkor is, ha elvben másoknak is van hozzáférése): ez az egyik fő oka annak, hogy pocsék teljesítménye, munkamorálja, kommunikációja ellenére a mai napig ott dolgozik ennél a szervezetnél.

Azonnal megvan a véleményünk a helyzetről. Nem hatékony, nem eredményes, sőt: akár etikátlan. Miért? És vajon nálunk is lehetnek ilyen helyzetek?

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.