Apr 3, 2022 • 1M

Túszul ejtett menedzserek és szervezetek: hogyan törj ki a fogságból? (#79)

 
0:00
-1:07
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
Comments

Hogyan ejtenek minket túszul vezetők és beosztottak egyaránt? Hogyan ejthetjük túszul mi a saját szervezetünket, vezetőnket? Miért történik meg sokkal gyakrabban, mint észrevennénk? És mi a kiút ebből a helyzetből? Ma túsztárgyalók leszünk (Peti és Marci), és reméljük, hogy az adás végére sikerül feloldanunk ezt a köteléket.

—————

Ismerek egy szervezetet, ahol a mai napig dolgozik egy webfejlesztő, annak ellenére, hogy a szervezet webes felületei évek óta minimálisan változtak. Ráadásul nagyon gyenge és elavult a weboldal, ritkán frissül, és akkor is középszerű tartalmakkal. (Ha ráismertél egy szervezetre, akkor garantálom, hogy nem arról van szó, ez valószínűleg elég gyakori helyzet.) A probléma: ez a webfejlesztő minden hozzáférést saját magánál tart. Nemcsak a weboldalt, a webes felületeket, hanem az e-mail-ezés beállításai, a hírlevélküldés, a közösségimédia-felületek frissítése mind nála van. Ezeknek a folyamatát csak ő tudja, csak ő ismeri (még akkor is, ha elvben másoknak is van hozzáférése): ez az egyik fő oka annak, hogy pocsék teljesítménye, munkamorálja, kommunikációja ellenére a mai napig ott dolgozik ennél a szervezetnél.

Azonnal megvan a véleményünk a helyzetről. Nem hatékony, nem eredményes, sőt: akár etikátlan. Miért? És vajon nálunk is lehetnek ilyen helyzetek?

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to

Onlife
to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.