Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Változások gyilkosa: a „hónap íze”-szindróma (2. rész) (#183)
Preview
0:00
-6:41

Változások gyilkosa: a „hónap íze”-szindróma (2. rész) (#183)

A vezetők jó része az ellenállástól fél, amikor változást indít el. Hogyan bontsd le az ellenállást?

A sorozat további része

Bevezető

A vezetők jó része az ellenállástól fél, amikor változást indít el. Kevesen készülnek azonban a változások halálos ellenségére: az apátiára. Miért alakul ki? Az egyik oka, hogy végignézték már ezerszer, ahogyan nagy lendülettel elindul egy változás – majd néhány hét vagy hónap múlva a menedzsment elfelejti azt, és helyette egy új feladatba áll bele, ugyanekkora hévvel. 

„Tegnap még a munkaerőmegtartás volt a hónap íze, azt tolták mindenhol az arcunkba – ma már a mesterséges intelligencia szerepel minden vezető listáján. Tudjátok mit? Hiszem, ha látom.” És inkább kivár. Nem változtat.

Ha viszont elegen csatlakoznak hozzá, akkor megölheti a változást a kivárás, az apátia. A válaszunk? Csendben és nyugodtan bontsd le az ellenállást, és ragaszkodj a változáshoz. A mai adásban elmondjuk, hogyan.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.