Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Vezetés tragédiák idején (#69)
Preview
0:00
-1:07

Vezetés tragédiák idején (#69)

Vezetőként, menedzserként eljön az az idő, amikor egy csapattagunkat valamilyen személyes, munkahelyen kívüli tragédia vagy krízis éri. Most 2022 januárja van, és a Covid előző 2 évében igen sok szomorú helyzettel találkozhattunk. Váratlan, súlyos betegségek, baleset, halál, anyagi krízishelyzet. Ezt nem tudjuk elkerülni. Hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket?

A tapasztalatunk az, hogy az emberek többsége borzasztóan rosszul kezeli, amikor valakivel tragédia történik. Ez nemcsak vezetőkre és nemcsak munkahelyi helyzetekre igaz. A munkahelyen még nehezebb, hiszen kettős szerepben vagyunk: miközben emberileg, érzelmileg is szeretnénk kapcsolódni a másik személyhez, közben egy munkahelyi kapcsolatban vagyunk, ahol közösen dolgozunk valamilyen célért. Talán nem is olyan régóta dolgozunk vele, esetleg nem is a legjobban teljesítő emberek közé tartozik, talán nem is kedvel minket annyira. Az is lehet, hogy épp ellenkező a helyzet: nagyon is közel állunk egymáshoz.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.