May 12 • 1HR 16M

Vezetők az álomgyárban: hollywoodi tragédia három felvonásban | Onlife Pódium #7 feat. evosoft

Hogyan vitték sikerre, majd a bukás szélére a Disney-t az 1990-es években? Mit tanulhatunk az előző 50 év egyik legnagyobb vállalati királydrámájából? Az evosoft és az Onlife közös műsora.

1
 
0:00
-1:16:05
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Ungvári Péter
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
1 comment

Disney: a világ egyik legismertebb vállalata, a családi filmek és mesék ikonja. A csapat, amelynek az 1990-es években Oroszlánkirályt, az Aladdint, a Szépség és a szörnyeteget, a Tarzant, a Mulánt, és még sok más klasszikust köszönhetünk – hogy a korábbi klasszikusokat, Mickey egeret, Pinokkiót, Hamupipőkét és Hófehérkét ne is említsük.

Mai történetünk egy igazi hollywoodi tragédia. Az 1984-es Disney egy gödörből indult, a megszűnés határára kerülve. Ebből a gödörből egy hős csapat segítségével kerültek ki, és 10 év alatt minden szempontból csúcsra értek. Ezután azonban jön egy törés, és az újabb tíz évig tartó lejtmenet – a végén pedig a fájó bukással.

Ebben a shakespeari királydrámában mind a felemelkedés, mind a bukás középpontjában ugyanaz a személy áll: Michael Eisner, a Disney korábbi vezérigazgatója.

Hogyan készült mindössze néhány év leforgása alatt, már Walt Disney halála után, az 1990-es években ennyi klasszikus, ennyi eredeti kasszasiker? Milyen vezetői gyakorlat kellett ehhez? És mi vezetett végül a csapat széteséséhez, és a vezető bukásához?

Az előadást az evosoft támogatásával hoztuk el videó és podcast formátumban is. A részletes jegyzetet Onlife Kör előfizetéssel olvashatod.

Share

Read Onlife in the Substack app
Available for iOS and Android

Jegyzetek

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.