Sep 28, 2022 • 43M

Vezetők ketrecben? Avagy nagyobb szabadságod van, mint gondolnád (1. rész) (#104)

 
0:00
-42:32
FREE PREVIEW
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
Comments

„Ebben a cégben nem lehet semmilyen változást átvinni!”

„A bürokrácia miatt nem tudunk dolgozni, a csapatom állandóan új kéréseket kap!”

„Nálunk ezt a módszert nem lehetne bevezetni, tiltja a céges policy!”

„A főnököm ezt sosem engedélyezné!”

A menedzserek jó része egy szűk szobában, ha nem ketrecben érzi magát, amikor a saját felelősségeiről kérdezzük. Komoly frusztrációt is okoz ez a legtöbbekben, különösen azokban, akik „multis környezetből” jönnek. Sokan ezért váltanak a KKV-szektorra, mert ott úgy érzik, messze nagyobb mozgásterük és autonómiájuk van. Ebben részben igazuk is van.

A valóság azonban a következő: a legtöbb esetben ez a ketrec csak egy illúzió, vagy egy könnyen leküzdhető akadály, és NEM egy áttörhetetlen börtön, ahonnan csak kiszabadulni lehet. A mai adásban elmondjuk, hogy miért van jóval nagyobb szabadságod menedzserként a cselekvésre, a változásra. A csapatod pedig igényli is, hogy használd ezt a szabadságot és nem fogadja el, ha a rendszerre mutogatsz.

A ketrec csak illúzió (na jó, majdnem)

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to

Onlife
to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.