Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Az 1/3-os tervezési szabály (2. rész) (#178)
Preview
0:00
-7:05

Az 1/3-os tervezési szabály (2. rész) (#178)

Ebben a kétadásos témában megosztjuk az ⅓-os tervezési szabályt, ami alapján eldöntheted: mennyi időd van tervezni, és mi a legkésőbbi pont, ahol a döntést már kommunikálnod kell a csapattagjaid felé.

Az epizód további része

Bevezető

Ha zavar, amikor egy ügyfeled vagy főnököd hetekig „gondolkodik” egy döntésen, hogy aztán az utolsó előtti pillanatban közölje veled, amikor már csak néhány nap van a végrehajtásig: ez az adás neked szól. Szeretnénk, ha te elkerülnéd ezt a hibát, amely rengeteg felmondás és sikertelen projekt gyökéroka. A legtöbb vezető ugyanis túlbecsüli azt az időt, amire NEKI van szüksége egy döntés meghozatalához, és alulbecsüli azt az időt, amire a CSAPATÁNAK van szüksége a végrehajtáshoz.

A csapatod ugyanis ebben a percben akarja tudni, ha valamilyen nagy feladat várható a következő hetekre. Egy perccel sem akar tovább várni arra, hogy ezt az új kihívást betervezze az életébe. Nem akar minden percben rohanni a következő feladat után.

Ugyanakkor vezetőként szeretnél időt szánni a tervezésre, igaz? Nem akarod, hogy a csapatod egy olyan probléma megoldásán dolgozzon 50 órát, amit megelőzhettél volna, ha egy órát gondolkozol rajta, igaz? Szóval, hol van az igazság?

Mindkettőtöknél. A mai adásban megosztjuk veled az ⅓-os tervezési szabályt, ami alapján eldöntheted: mennyi időd van tervezni, és mi a legkésőbbi pont, ahol a döntést már kommunikálnod kell a csapattagjaid felé.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.