Jul 24 • 5M

Új vezetőként egy problémás csapat élén (3. rész) (#147)

Ha új emberként kerülsz egy csapathoz, akkor könnyen lehet, hogy problémákkal szembesülsz. Nem véletlen, hogy vezetőváltás történt... Mit érdemes tenni, és mit nem?

 
0:00
-5:06
FREE PREVIEW

Appears in this episode

Onlife
Berze Márton
Ungvári Péter
Hetente bővülő útmutatókkal csillapítjuk a vezetői fejfájásodat: gyakorlatias válaszokat kapsz a leggyakoribb, csapatoddal kapcsolatos kérdésekre, problémákra. Növeld az eredményeidet, tartsd meg a munkatársaidat és vidd sikerre a projektjeidet. Az Onlife Kör hétről hétre abban segít, hogy elkerüld a menedzsment fájó hibáit, felesleges konfliktusait, ehelyett magabiztosan és sikerrel vezesd a csapatodat – dolgozz akár 1000, akár 10 fős cégben.
Episode details
Comments

A sorozat további részei

Bevezető

Ügyfeleink között egyre többekkel fordul elő, hogy a saját csapatukban elért sikerek után felfigyelnek rájuk. Márpedig, ha felfigyelnek rád vezetőként, akkor előbb vagy utóbb érkezik egy telefonhívás a következő kéréssel: „Rita, van egy kis gond nálunk… tudnál segíteni?” A felkérés gyakran egy olyan csapat élére szól, amely alulteljesít, a szétesés szélén áll, vagy egy korábbi vezető „örökségét” nyögi. Nagy reményeket várnak tőled: te fogod „rendbe tenni” ezt a csapatot, üzletágat. A csapatban viszont:

  • alacsony morál,

  • megoldatlan sérelmek,

  • más állás után néző csapattagok,

  • aktív konfliktusok, vagy ki nem mondott nézeteltérések várnak,

  • az előző vezető pedig felmondott, kirúgták, vagy épp visszatették munkatársként, miután menedzserként kudarcot vallott.

Talán azért, mert az előző vezető hibázott. Talán azért, mert kudarcba fulladt a projekt. Talán azért, mert nem hozzák az eredményeket, esetleg belső elégedetlenség miatt az előző menedzser magától lépett le. Talán nem az a személy kapta az előléptetést, aki várta volna, ehelyett te érkezel. Akárhogy is: egy nehéz, problémás csapatot kapsz, és teljesítened kell.

Mit kezdjünk ezzel a helyzettel? Milyen alapelveket kövessünk, ha eredményesek szeretnénk lenni? Milyen hibákat kerüljünk el? Ebben a sorozatban új vezetőknek adunk útmutatót problémás csapatokhoz, projektekhez.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to

Onlife
to listen to this episode and get 7 days of free access to the full post archives.