Onlife
Vezetői fókusz
Fókuszban: A meetingszabotőrök – A csendes gyilkos (#4)
Preview
0:00
-6:04

Fókuszban: A meetingszabotőrök – A csendes gyilkos (#4)

A meetingen csöndben van (az arca persze beszédes!), hanem aztán... Mit tehetsz azért, hogy ne hátráltasson?

A sorozat további részei

Bevezetés

A Vezetői fókusz első sorozatában a meetingszabotőrökről beszélünk. Azokról a tipikus viselkedésekről, amelyekkel megkeserítik a meeting vezetőjének életét. Hogyan kezeld őket, ha találkozol velük? Mit tegyél, és mit ne tegyél a meeting alatt és után? Az adásban külön kitérünk a csapatoddal tartott megbeszélésekre, és a keresztfunkcionális meetingekre, ahol valószínűleg kisebb hatalommal rendelkezel (hiszen munkatársaid, vagy akár feletteseid lehetnek jelen). A szabotőrök kezeléséhez először hallgasd meg az eredményes meetingről szóló adásainkat.

A csendes gyilkos

Mi jellemző a szabotőrök ezen típusára? A Kritikushoz hasonlóan nem ért egyet az ötlettel, majd később a döntéssel, és ezt le is tudod olvasni róla. A testbeszéde, az arca, a sóhajtásai, a gesztusai mind azt üzenik: „Szerintem ez hülyeség!”

A Kritikussal ellentétben azonban nem szólal meg: nem kritizálja nyilvánosan a javaslatot, vagy elintézi néhány mondattal. A meeting után azonban akcióba lendül: megosztja észrevételeit, kritikáit, problémáit a változással vagy a tervvel kapcsolatban. Elmondja, hogy miért nem fog működni. Elmondja, hogy mit kellene csinálnunk helyette. Hogy milyen szoftvert kellene választani, milyen módszertan szerint kellene dolgoznunk, vagy hogy miért jelent problémát az új feladat.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Vezetői fókusz
Új sorozatunkban 4-8 hét alatt járunk körbe egy-egy nagyobb vezetői témát, amelynek végére elindíthatod a saját változásodat (és az első lépéseket is megteszed majd). Új epizód minden csütörtökön.