Onlife
Vezetői fókusz
Fókuszban: A meetingszabotőrök – A Dumagép (#5)
0:00
-21:01

Paid episode

The full episode is only available to paid subscribers of Onlife

Fókuszban: A meetingszabotőrök – A Dumagép (#5)

A Dumagép dumál. Sokat. Beszél, beszél, beszél és beszél. Van, aki rendszertelenül, ide-oda ugrál, szabadon asszociál újabb és újabb témára. Hogyan kezeljük?

A sorozat további részei

Bevezető

A Vezetői fókusz első sorozatában a meetingszabotőrökről beszélünk. Azokról a tipikus viselkedésekről, amelyekkel megkeserítik a meeting vezetőjének életét. Hogyan kezeld őket, ha találkozol velük? Mit tegyél, és mit ne tegyél a meeting alatt és után? Az adásban külön kitérünk a csapatoddal tartott megbeszélésekre, és a keresztfunkcionális meetingekre, ahol valószínűleg kisebb hatalommal rendelkezel (hiszen munkatársaid, vagy akár feletteseid lehetnek jelen). A szabotőrök kezeléséhez először hallgasd meg az eredményes meetingről szóló adásainkat.

A Dumagép

Biztos, hogy el kell mondanunk, hogy ez mit jelent? Igen, mert szeretünk konkrétak lenni – de biztos, hogy találkoztál már vele. A Dumagép dumál. Sokat. Beszél, beszél, beszél és beszél. Van, aki rendszertelenül, ide-oda ugrál, szabadon asszociál újabb és újabb témára. A gondolatmenete egy véget nem érő labirintus, újabb és újabb oldalágakkal. És így is érzed magad: „Innen nincs menekvés.” Mások ennél kifinomultabbak: jól átgondolják és rendszerezik a mondanivalójukat, de olyan hosszan mennek végig rajta, hogy az eredmény ugyanaz. A résztvevők halálra unják magukat, a napirendnek annyi, a meeting pedig csúszik.

A Dumagépet a meeting vezetőjének kell leállítania és kezelnie. Különösen azért, mert talán ők a leggyakoribbak. Néhányan egyszerűen nem készülnek. Mások el akarják kerülni a számukra kényelmetlen témákat, ezért nem beszélnek a lényegről, helyette mással töltik ki az időt. Vannak közöttük olyanok, akik nem szeretnek mások előtt megszólalni, de amikor megkapják a szót, belekezdenek a monológba.

Hogyan kezeljük őket? Ehhez adunk most néhány ajánlást.

Continue reading this post for free, courtesy of Onlife.

Onlife
Vezetői fókusz
Új sorozatunkban 4-8 hét alatt járunk körbe egy-egy nagyobb vezetői témát, amelynek végére elindíthatod a saját változásodat (és az első lépéseket is megteszed majd). Új epizód minden csütörtökön.