Onlife
Vezetői fókusz
Fókuszban: A meetingszabotőrök – A Kritikus (#3)
1
Preview
0:00
-5:10

Fókuszban: A meetingszabotőrök – A Kritikus (#3)

Ő az az ember a meetingen, akinek soha, semmi sem jó, akinek mindig vannak ellenvetései, és csak azok vannak. Mit lehet tenni velük?
1

A sorozat további részei

Bevezető

A Vezetői fókusz első sorozatában a meetingszabotőrökről beszélünk. Azokról a tipikus viselkedésekről, amelyekkel megkeserítik a meeting vezetőjének életét. Hogyan kezeld őket, ha találkozol velük? Mit tegyél, és mit ne tegyél a meeting alatt és után? Az adásban külön kitérünk a csapatoddal tartott megbeszélésekre, és a keresztfunkcionális meetingekre, ahol valószínűleg kisebb hatalommal rendelkezel (hiszen munkatársaid, vagy akár feletteseid lehetnek jelen). A szabotőrök kezeléséhez először hallgasd meg az eredményes meetingről szóló adásainkat.

A Kritikus

A szabotőrök talán ezen fajtája okozza a legtöbb fejtörést a vezetőknek. Hiszen a Kritikus mindig csak azért vet fel egy újabb problémát, mert

  • szeretné megelőzni, hogy hibát kövessünk el…

  • rá akar mutatni a kockázatokra…

  • csak meg akarja osztani az észrevételeit (nem ezért jöttünk össze?)...

  • szeretné, ha komolyan vennénk a nehézségeket…

  • akarja, hogy tudjuk, hogy nem olyan egyszerű, mint elsőre látszik…

  • valakinek az ördög ügyvédjét is játszania kell…

A Kritikus nem attól lesz kritikus, mert megfogalmaz néhány ellenérvet. A Kritikusra az jellemző, hogy mindig, minden helyzetben, a döntéshozatal bármely fázisában elmondja, mi a probléma a jelenlegi ötlettel, elképzeléssel, tervvel vagy épp döntéssel. Hogy miért nem fog működni. Hogy miért kockázatos.

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Vezetői fókusz
Új sorozatunkban 4-8 hét alatt járunk körbe egy-egy nagyobb vezetői témát, amelynek végére elindíthatod a saját változásodat (és az első lépéseket is megteszed majd). Új epizód minden csütörtökön.