Onlife
Vezetői fókusz
Fókuszban: A meetingszabotőrök – A Multitasker (#6)
Preview
0:00
-6:07

Fókuszban: A meetingszabotőrök – A Multitasker (#6)

„Ne haragudj, meg tudnád ismételni? Lemaradtam.” Ő az, aki miközben a meetingre kellene koncentrálnia, a biztonság kedvéért még 3 másik dolgot csinál párhuzamosan. Mit tehetsz vele?

A sorozat további részei

Bevezető

A Vezetői fókusz első sorozatában a meetingszabotőrökről beszélünk. Azokról a tipikus viselkedésekről, amelyekkel megkeserítik a meeting vezetőjének életét. Hogyan kezeld őket, ha találkozol velük? Mit tegyél, és mit ne tegyél a meeting alatt és után? Az adásban külön kitérünk a csapatoddal tartott megbeszélésekre, és a keresztfunkcionális meetingekre, ahol valószínűleg kisebb hatalommal rendelkezel (hiszen munkatársaid, vagy akár feletteseid lehetnek jelen). A szabotőrök kezeléséhez először hallgasd meg az eredményes meetingről szóló adásainkat.

A Multitasker

Mit csinál? Mindent IS. E-mailezik, chatel, programkódot ír, kreatív anyagokat készít, egy Excel-táblát frissít. Kedvenc mondata: „Ne haragudj, meg tudnád ismételni? Lemaradtam.” Telefont fog a kezében a meeting alatt, vagy laptopon gépel. (Annyit írt, hogy lassan a Háború és békét is kiadhatná, de a jegyzetei csak három sornál járnak.) Azzal igazolják a viselkedésüket, hogy a meetingnek nincs értelme, és lenne fontosabb dolguk.

Ez pedig tönkreteszi a meetingeket. Ha egy résztvevő látványosan nem vesz részt az értekezleten, akkor annak értéke tovább csökken. Ez láncreakciót indít be: a többiek is (jogosan) érzik úgy, hogy ennek nincs értelme, ezért inkább mást csinálnak. A végeredmény? Összeül hat személy, hogy egymással párhuzamosan e-mailezzen.

Ha egy meeting nem fontos: ne hívd össze. Ha fontos: ne fogadd el a multitaskingot.

Hogyan kezeld?

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Onlife to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Onlife
Vezetői fókusz
Új sorozatunkban 4-8 hét alatt járunk körbe egy-egy nagyobb vezetői témát, amelynek végére elindíthatod a saját változásodat (és az első lépéseket is megteszed majd). Új epizód minden csütörtökön.