Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
„Dehát elmondtam!” – A sikeres változásmenedzsment 3 fő eszköze (1. rész) (#132)
1
Preview
0:00
-7:12

„Dehát elmondtam!” – A sikeres változásmenedzsment 3 fő eszköze (1. rész) (#132)

Hogyan lehet elérni változást egy szervezeten belül? Ismétléssel, ismétléssel, ismétléssel. És még hogy? Erről szól ez és a következő epizód!
1

A legtöbb vezetőnek ebben a percben is fáj a feje valamilyen változás miatt. Emlékezz vissza a legutóbbi, fájdalmas (vagy akár kudarcos) változásra, amit a csapatoddal, szervezeteddel együtt indítottál el. Mi történt? Valószínűleg a következők egyike:

  • Váratlan ellenállásba ütköztél.

  • A bejelentés után nem történt semmi.

  • Kellemetlen, sőt, ideges kérdésekkel és megjegyzésekkel találkoztál.

  • A jól kidolgozott tervedet hűvösen fogadták, pedig „szerinted minden a helyén volt”.

Nem véletlen, hogy az előző években több podcastot is szenteltünk a témának:

Ezekben az adásokban (és elszórva sok más podcastban) elmondtuk a változás előkészítésének és kezelésének néhány kiemelten fontos lépését. Olyan ez, mintha segítettünk volna megépíteni neked egy rakétát, amellyel képes leszel eljuttatni a csapatodat (és önmagadat) egy következő bolygóra. Arra viszont csak az előző hetekben jöttünk rá, hogy van egy kis probléma: nem adtunk elég üzemanyagot a szökési sebesség eléréséhez.

A mai adásban ezt a hiányosságot pótoljuk: megtöltjük a rakétát azzal a három összetevővel, amellyel nemcsak képes leszel a változásra, hanem végig is viszed azt. Vágjunk is bele!

Continue reading this post for free, courtesy of Onlife.

Onlife
Onlife Menedzsment Podcast
Hétről hétre eredményesebb vezető: ez vagy Te az Onlife Menedzsment Podcast segítségével. Konkrét útmutatás és eszközök a menedzsment, szervezeti politika, kommunikáció, konfliktuskezelés és projektvezetés területén.